رکورد کوتاه ترین شبانه روز زمین شکسته شد

رکورد کوتاه ترین شبانه روز زمین شکسته شد

به گزارش اسمارت کاور دانشمندان می گویند به تازگی سرعت چرخش زمین افزایش پیدا کرده و این سیاره در تاریخ 29 ژوئن 2022 رکورد سریع ترین چرخش به دور خویش را شکسته است.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از ایندیپندنت، زمین در حوزه کوتاه ترین روز خود، رکورد جدیدی ثبت کرده است. بگفته کارشناسان، سیاره ما روز ۲۹ ژوئن ۲۰۲۲ یک چرخش کامل را در مدت ۱.۵۹ میلی ثانیه -کمی بیش از یک هزارم ثانیه- کمتر انجام داد که کوتاه تر از چرخش استاندارد ۲۴ ساعته آنست.
این دومین بار در این ماه است که زمین رکورد خودرا می شکند، چونکه در تاریخ ۲۶ ژوئیه، این زمان معادل ۱.۵۰ میلی ثانیه کمتر از ۲۴ ساعت بود.
کارشناسان می گویند مدتی است که سرعت چرخش زمین بالا رفته است. به عنوان مثال، زمین در سال ۲۰۲۰ کوتاه ترین ماه خودرا از دهه ۱۹۶۰ تا حالا که اندازه گیری شده است، پشت سر گذاشته است. همین طور کوتاه ترین روز تا آن موقع در آن سال اندازه گیری شد. زمین در ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۰ به میزان ۱.۴۷ میلی ثانیه کمتر از ۲۴ ساعت به دور خود چرخید.
همین طور در سال بعد یعنی ۲۰۲۱، زمین با سرعتی که بطور کلی بالا رفته بود، به چرخش خود ادامه داد، اما رکورد کوتاه ترین روز را نشکست.
گفتنی ست که اگر در دوره های طولانی تر بررسی نماییم، چرخش زمین رو به کندی می رود. زمین در هر قرن، چند میلی ثانیه بیشتر طول می کشد تا یک دور کامل به دور خود بچرخد. دلیلهای این اتفاق، نامشخص است، اما دانشمندان گمان می کنند که این رویداد ناشی از فرآیندهایی در لایه های داخلی یا خارجی هسته زمین، اقیانوس ها، جزر و مد یا حتی تغییرات اقلیمی باشد.
برخی دانشمندان می گویند کوتاه شدن روزها به انحرافی کوچک در محور چرخش زمین مربوط است که به نام "تکان چندلر" معروف است.
"لئونید زوتوف"، "کریستین بیزوارد" و "نیکولای سیدورنکوف"، دانشمندانی که هفته آتی این بررسی را در انجمن علوم زمین آسیا-اقیانوسیه ارائه خواهند داد، می گویند "تکان چندلر" شبیه به لرزشی است که موقع افزایش یا کاهش سرعت فرفره می بینیم.
اگر زمین با این سرعت فزاینده به چرخش خود ادامه دهد، ممکنست به افزایش یک ثانیه کبیسه منفی بینجامد تا سرعت چرخش زمین به دور خورشید با اندازه گیری ساعت اتمی تنظیم شود. با این وجود، ثانیه جهش منفی احتمالاً مشکلاتی برای سامانه های فناوری اطلاعات به وجود می آورد.
شرکت "متا" بتازگی عنوان کرده است که دومین جهش زمان، برای دانشمندان و ستاره شناسان مفید می باشد، اما عملی پرخطر است که ضرر آن بیش از فایده آنست، چونکه چنین پرش زمانی روی ذخیره سازی داده ها تاثیر می گذارد و سبب مختل شدن برنامه ها یا تخریب اطلاعات می شود.
گفتنی ست که ساعت هماهنگ جهانی(UTC)، معیار اصلی زمان است که جهان برمبنای آن ساعت و زمان را تنظیم می کند و تا حالا با یک ثانیه کبیسه ۲۷ بار به روز شده است. مهندسان "متا" می گویند: ما از توقف افزایش ثانیه های کبیسه در آینده و باقی ماندن در سطح ۲۷ فعلی حمایت می نماییم، چونکه معتقدیم برای هزاره آینده کافی خواهد بود.




منبع:

1401/05/08
13:04:53
5.0 / 5
426
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد