عكس خیره كننده هابل از تابستان زحل

عكس خیره كننده هابل از تابستان زحل

اسمارت كاور: تلسكوپ فضایی هابل متعلق به ناسا موفق شده است تصویری خیره كننده از فصل تابستان در سیاره زیبای زحل به همراه نمایش دو قمر یخی آن در یك قاب ثبت كند كه به درك دانشمندان از تاریخ و تكامل این سیاره كمك می نماید.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، تلسکوپ فضایی هابل متعلق به ناسا در ۴ ژوئیه سال ۲۰۲۰ تصویری مسحور کننده از زحل ثبت کرده است. این عکس زمانی گرفته شده است که این سیاره ۸۳۹ میلیون مایل از زمین فاصله داشته و نیمکره شمالی آن در تابستان به سر می برد.
در این تصویر می توان چند طوفان کوچک جوی و خاصیت های گذرا را که هر سال می آیند و می روند، مشاهده کرد.
این سیاره به سبب جو خود که عموما از هیدروژن و هلیوم ساخته شده و دارای اثری از آمونیاک، متان، بخار آب و هیدروکربن ها است، به رنگ قهوه ای مایل به زرد دیده می شود.
تلسکوپ فضایی هابل همین طور یک مه مایل به قرمز را بر روی نیمکره شمالی زحل نشان میدهد که ممکنست ناشی از گرم شدن بر اثر افزایش تابش نور خورشید باشد. این اتفاق می تواند گردش جو را تغییر دهد یا در مقادیر تولید دود فتوشیمیایی مداخله کند.
"امی سایمون" محقق اصلی پروژه از مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا اظهار داشت: شگفت آور است که حتی در طول چند سال، ما شاهد تغییرات فصلی در زحل هستیم.
این تصویر همین طور دو قمر یخی زحل را نشان می دهد: قمر "میماس"(Mimas) در سمت راست و قمر "انسلادوس"(Enceladus) در پایین تصویر و حلقه های چشم گیر زحل نیز به وضوح دیده می شوند.
چگونگی و زمان شکل گیری حلقه های زحل تا به امروز یکی از بزرگترین رازهای سر به مهر دنیای نجوم باقی مانده است. گمانه زنی هایی وجود دارد که ممکنست آنها مانند سیاره زحل بیش از ۴ میلیارد سال عمر داشته باشند. با این وجود، دیگر فرضیه ها می گویند که ممکنست این حلقه ها در دوران دایناسورها شکل گرفته باشند.
"مایکل وونگ" از دانشگاه کالیفرنیا برکلی اظهار داشت: اندازه گیری های فضاپیمای "کاسینی" ناسا از دانه های کوچکی که بر جو زحل می بارند، نشان میدهد که این حلقه ها ممکنست فقط ۳۰۰ میلیون سال دیگر دوام بیاورند.
این تصویر نتیجه پروژه ای موسوم به "OPAL" است که به دانشمندان کمک می نماید تکامل سیاره های غول گازی منظومه شمسی را درک کنند.




منبع:

1399/05/05
23:47:31
5.0 / 5
1975
تگها: تولید , ساخت , محقق
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد