مصرف انرژی استخراج بیت کوین ۲ برابر شد

مصرف انرژی استخراج بیت کوین ۲ برابر شد

به گزارش اسمارت کاور، مصرف انرژی در فرایند استخراج بیتکوین به دنبال افزایش شدید قیمت این رمزارز و تولید سکه های جدید، در طول سال ۲۰۲۳، بیشتر از ۲ برابر افزایش پیدا کرد.



به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا، داده های Digiconomist نشان داده است تا آخر سال گذشته، مصرف جهانی انرژی برای استخراج بیتکوین، از اول ژانویه، ۱۰۱ درصد رشد داشته و به ۱۴۱.۲ تراوات ساعت رسید. این میزان مصرف به تولید ۷۸.۷ میلیون تن دی اکسید کربن در سال منتهی می شود. برای روشن شدن ابعاد این میزان مصرف، استخراج بیتکوین حالا به اندازه استرالیا و بیشتر از مصر که دارای جمعیتی بالغ بر ۱۱۰ میلیون نفر است، در سال انرژی مصرف کرده و دی اکسید کربن بیشتری نسبت به عمان، منتشر می کند.

بسیاری از بلاک چین ها مانند بلاک چینی که بیتکوین روی آن ساخته شده است، به کامپیوتر های قدرتمندی نیاز دارند که شبانه روز برای حل مسائل پیچیده ریاضی بعنوان ابزاری برای ایمن سازی شبکه و اعتبارسنجی تراکنش های جدید، کار می کنند. ماینرهایی که پازل های منحصر به فرد را سریع تر حل می کنند، یک بیتکوین جدید دریافت می کنند. ماینرهای مجهز به ابر رایانه های پرقدرت، قادر خواهند بود چنین کارهایی را سریع تر انجام دهند و اینجاست که مساله مصرف عظیم انرژی مطرح می شود.

با افزایش قیمت بیتکوین، ماینرهای بیشتری برای حل این پازل ها در زمان واقعی، رقابت می کنند اما اگر استخراج کنندگان بیشتر، سبب شوند بیتکوین های بیشتر و بیشتری تولید شوند، بازار گرفتار سیل عرضه می شود و قیمت رمزارز کاسته می شود. برای پیشگیری از این اتفاق، حل پازل ها بیشتر از پیش دشوارتر می شود، به صورتی که استخراج یک بیتکوین، همیشه باید ۱۰ دقیقه زمان ببرد.

نتیجه این وضعیت، تولید بیتکوین به میزان مشابه همیشه، اما با مصرف انرژی بسیار بالاتر است. در سال ۲۰۰۹، ماینرها می توانند ظرف مدت چند ثانیه با استفاده از برق خانگی، بیتکوین استخراج کنند اما در سالهای اخیر، باید به ارزش ۹ سال برق خانگی استفاده نمایند. در نتیجه، خیلی از استخراج کنندگان رمزارز، انبارهایی از ابر رایانه ها را در اختیار دارند که به صورت ۲۴ ساعته و هفت روز هفته کار می کنند.

و برخی از کشورها و مناطق جهان بیشتر از سایرین، بار این مصرف انرژی را به دوش می کشند. چین سابق بر این، قطب استخراج بیتکوین بود، اما پکن، استخراج بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال را در سال ۲۰۲۱ ممنوع کرد. در نتیجه، خیلی از ماینرهای بیتکوین به دنبال منابع انرژی فراوان و محدودیت های قانونی کمتر، فعالیتهای خویش را به آمریکا منتقل کردند.

عرض مدت چند سال، سهم آمریکا در استخراج رمزارز در جهان، از ۳.۵ درصد، به ۳۸ درصد رسیده و آمریکا را به بزرگترین بازار استخراج رمزارز تبدیل نموده است. بر اساس گزارش های اخیر مجله آمریکایی Grist، در این فرایند، رونق بیتکوین، بار شبکه های برق محلی را سنگین کرده، قبض های برق را برای ساکنان اطراف افزایش داده و نیروگاه های متکی به سوخت فسیلی را که زمانی از کار افتاده بودند، فعال نگه داشته است. اما تعیین آمار دقیق در رابطه با اینکه چه کسی و کجا استخراج می کند و دقیقاً چه مقدار انرژی در هر عملیات مصرف می شود، بسیار دشوار است.

اکنون آمریکا درصدد برآمده تا این وضعیت را تحت کنترل در بیاورد و در مرحله نخست، تلاش می کند معلوم کند استخراج کنندگان بیتکوین چه میزان انرژی در خاک آمریکا مصرف می کنند. هفته گذشته، اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام نمود جمع آوری داده های مصرف انرژی از بیشتر از ۱۳۰ ماینر ارز دیجیتال تجاری، شناسایی شده که در آمریکا فعالیت می نمایند را شروع کرده است.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارش جدیدی که زمینه ساز این نظرسنجی شد، اعلام نمود با افزایش استخراج ارزهای دیجیتال در آمریکا، نگرانی ها در رابطه با ماهیت انرژی بر این تجارت و تاثیرات آن بر صنعت برق آمریکا، افزایش پیدا کرده است. نگرانی های ابراز شده به این آژانس، شامل فشارهای تحمیل شده به شبکه برق در دوره های اوج تقاضا، پتانسیل افزایش قیمت برق و همینطور تأثیر آن بر انتشار دی اکسید کربن در رابطه با انرژی است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، اگر تلاشهای گذشته برای ساماندهی صنعت استخراج رمزارز، شامل سفارش و درخواست از ماینرها برای مصرف انرژی از منابع پاک و پایدار بود، از این پس، تدابیر برای کنترل بیتکوین، سخت گیرانه تر و مهم تر از آن، قابل اعمال باید باشد.





منبع:

1402/11/24
10:52:40
5.0 / 5
267
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد