ارتباط ایمنی مادران آبستن با چالش های شناختی كودكان مبتلا به اوتیسم

ارتباط ایمنی مادران آبستن با چالش های شناختی كودكان مبتلا به اوتیسم

به گزارش اسمارت كاور پژوهشگران آمریكایی در بررسی جدیدی دریافتند كه شرایط ایمنی مادران طی حاملگی در مشكلات شناختی كودكان مبتلا به اوتیسم نقش دارد.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، نوزادان مبتلا به اوتیسم که مادران آنها طی دوره بارداری، از مشکلات ایمنی رنج می برند، بیشتر به مشکلات رفتاری و عاطفی گرفتار می شوند. پژوهشگران "دانشگاه کالیفرنیا، دیویس"(UC Davis) در این پروژه، سوابق ایمنی مادران را بعنوان پیش بینی کننده نشانه ها در کودکان مبتلا به اوتیسم مورد بررسی قرار دادند.
"پاول اشوود"(Paul Ashwood)، استاد میکروبیولوژی و ایمنی شناسی دانشگاه کالیفرنیا، دیویس اظهار داشت: ما سابقه ایمنی مادران را برای پیش بینی نشانه های اوتیسم مورد بررسی قرار دادیم و همین طور نقش جنسیت نوزاد را نیز ارزیابی کردیم.
بررسی ها نشان داد که ممکنست جنسیت نوزاد، با بیماری های ایمنی مادر در تعامل باشد و بر شناخت نوزاد اثر بگذارد.

بیماری های ایمنی مادر و اوتیسم
بیماری های ایمنی مادر، در اثر اختلال عملکرد سیستم ایمنی مادر پیش می آیند و حساسیت ها، آسم، بیماری های خودایمنی، سندرم های خود التهابی و سندروم های نقص ایمنی را شامل می شوند. پژوهش های پیشین نشان داده اند که بیماری های ایمنی مادر، بیشتر در مادرانی رایج است که کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.
پژوهشگران ۳۶۳ مادر را به همراه فرزندان آنها که ۲۵۲ پسر و ۱۱۱ دختر با میانگین سنی سه سال بودند، مورد بررسی قرار دادند.
پژوهشگران، شدت اوتیسم کودکان را بررسی کردند و مجموعه ای از مشکلات رفتاری و عاطفی مانند پرخاشگری و اضطراب را مورد ارزیابی قرار دادند. آنها همین طور رشد کودکان و عملکرد شناختی آنها را نیز بررسی کردند.
این پژوهش نشان داد که حدود ۲۷ درصد مادران طی دوره حاملگی خود، بیماری های ایمنی داشته اند. از میان این مادران، ۶۷ درصد سابقه آسم داشتند که متداول ترین مشکل مربوط به ایمنی است. بیماری های دیگری که مادران سابقه مبتلاشدن به آنها را داشتند، "تیروئیدیت لنفوسیتی مزمن" یا "تیروئید هاشیموتو" (Hashimoto's thyroiditis)، "سندرم رینود" (Raynaud's disease)، طاسی لکه ای یا "آلوپسی" (Alopecia)، بیماری پوستی "پسوریازیس" (psoriasis) و روماتیسم مفصلی هستند.
این پژوهش نشان داد که بیماری های ایمنی مادر، با افزایش مشکلات رفتاری و عاطفی کودکان مبتلا به اوتیسم ارتباط دارد اما عملکرد شناختی آنها را کاهش نمی دهد.

اوتیسم و جنسیت
به گزارش "مراکز کنترل و پیشگیری بیماری" (CDC)، اختلال اوتیسم در بین پسرها، چهار برابر بیش از دخترها رخ می دهد.
اشوود افزود: ما در پژوهش خود، احتمال ارتباط جنسیت نوزاد را با وجود بیماری های ایمنی مادر مورد بررسی قرار دادیم. ممکنست بیماری های ایمنی مادر، یک عامل محیطی باشند که به شیوع بالاتر اوتیسم در مردان منجر می شود.
این پژوهش نشان داد که سابقه بیماری های ایمنی مادر، در کودکان پسر مبتلا به اوتیسم بیشتر است. این آمار در پسران ۳۱ درصد و در دختران ۱۸ درصد است. به خصوص آسم که در مادران پسران مبتلا به اوتیسم، دو برابر بیشتر از مادران دختران مبتلا به اوتیسم است.
همین طور این پژوهش نشان داد که نوزادان دختر در مقایسه با نوزادان پسر، کمتر در معرض نتایج شناختی منفی قرار می گیرند.
اشوود اظهار داشت: این یافته های مهم، ارتباط جنسیت نوزاد و بیماری های ایمنی مادر را با اوتیسم نشان میدهد و ثابت می کند که نوزادان پسر بیشتر از نوزادان دختر در معرض خطر نتایج منفی هستند.
این پژوهش، در مجله "Translational Psychiatry" به چاپ رسید.




منبع:

1399/05/27
22:15:52
5.0 / 5
1764
تگها: ایمنی , سیستم
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد