لوزالمعده مصنوعی متحول کننده زندگی کودکان مبتلا به دیابت

لوزالمعده مصنوعی متحول کننده زندگی کودکان مبتلا به دیابت

مدیریت دیابت نوع اول کار دشواری است که شامل نمونه گیری از خون و تزریق انسولین برای کنترل سطح گلوکز  می شود اما ˮلوزالمعدهˮ مصنوعی می تواند امیدبخش خیلی از افراد همچون کودکان خردسال باشد.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از نیواطلس، دانشمندان دانشگاه کمبریج برای بیشتر از یک دهه درحال کار در این عرصه بوده اند و الان خبر از رسیدن به نتایجی امیدبخش بعد از انجام آزمایش بر کودکان می دهند و چاره آنها نتایجی متحول کننده در بر داشته است.
در سال ۲۰۲۰، دانشمندان دانشگاه کمبریج از نخستین اپلیکیشن موبایل پانکراس مصنوعی قابل دانلود را برای دیابت نوع اول رونمایی کردند. مشابه سایر فناوری های لوزالمعده مصنوعی که در دست ساخت هستند، هدف از ساخت آن پر کردن جای پانکراس در افراد مبتلا به دیابت است که بدن آنها دیگر قادر به تولید انسولین مناسب برای جذب گلوگز از خون نیست.
اپلیکیشن "CamAPS FX" آنها با یک ناظر گلوکز و یک پمپ کار می کرد و از الگوریتم های پیچیده برای تشخیص زمانی که فرد احتیاج به انسولین داشت و رساندن این هورمون به فرد استفاده می کرد. این مطالعه جدید که اخیرا انتشار یافته است جهت بررسی اثرگذاری این فناوری بر خردسالان طراحی شده بود که در آنها مدیریت دیابت نوع ۱ به علت فعالیت و مصرف غذای نامنظم، کار دشواری است و علاوه بر آن انسولین مورد نیاز آنها متغیر است.
در این مطالعه ۷۴ کودک با دیابت نوع ۱ در سنین یک تا هفت سال به مدت ۱۶ هفته از سیستم لوزالمعده مصنوعی "CamAPS FX" استفاده کردند.
سپس آنها به مدت ۱۶ هفته دیگر از یک فناوری موجود به نام "درمان با پمپ سنسور تقویت شده" (sensor-augmented pump therapy) که در آن والدین سطح گلوکز خون کودک را بررسی می کنند و به صورت دستی میزان تحویل انسولین را تنظیم می کنند، استفاده کردند.
انجام این کار به دانشمندان امکان مقایسه این دو روش را می داد.
پروفسور "رومن هوورکا" (Roman Hovorka) نویسنده این مقاله می گوید: سیستم "CamAPS FX" برپایه تجربه های قبلی، پیشبینی هایی در مورد آنچه امکان دارد رخ دهد انجام می دهد. این سیستم می آموزد که کودک روزانه چه میزان انسولین نیاز دارد و چگونه این میزان در ساعات مختلف روز تغییر می کند. سپس با عنایت به این مورد میزان سطح انسولین را تنظیم می کند. این سیستم به جز در زمان مصرف غذا کاملا خودکار است و ازاین رو نیازی به نظارت مداوم والدین نیست.
به صورت کلی کودکان هنگام استفاده از "CamAPS FX" یک سوم روز خود یعنی ۷۲ درصد روز را با سطح تعیین شده ی گلوکز می گذراندند که حدودا ۹ درصد یعنی ۱۲۵ دقیقه از روش های کنونی بالاتر است. آنها همینطور کمتر از یک چهارم زمان سطوح بالای گلوکز را تجربه کردند که ۹ درصد از در مقابل گروهی که از درمان رایج استفاده می کردند کمتر بود.
تفاوتی در تجربه هیپوگلیسمی یا افت قند خون میان این دو گروه وجود نداشت.
دکتر "جولیا ور" (Julia Ware)، نویسنده اول این مطالعه، می گوید: کودکان کم سن وسال در مقابل تغییر سطح قند خون بسیار صدمه پذیر هستند. سطوح بالای قند خون می تواند عواقب بالقوه پایداری بر رشد مغزی آنها داشته باشد. علاوه بر آن، مدیریت دیابت در این گروه سنی بسیار چالش برانگیز است. "CamAPS FX" سبب بهبود شرایط والدین و کودکان می شود.
این مطالعه برای نخستین بار اثربخشی سیستم "CamAPS FX" را در کودکان بسیار خردسال در یک دوره چند ماهه نشان داده است، و والدین آنرا "متحول کننده" توصیف می کنند. این فناوری از راه مراکز درمانی خاص در بریتانیا در دسترس می باشد، اما دانشمندان امیدوارند این فناوری بتواند زندگی تعداد بیشتری از مبتلایان به این بیماری را تغییر دهد.




منبع:

1400/11/01
20:48:48
5.0 / 5
921
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد