جیمز وب درحال خنک شدن برای آغاز یک انقلاب علمی

جیمز وب درحال خنک شدن برای آغاز یک انقلاب علمی

دانشمند ارشد تیم عملیات تلسکوپ فضایی ˮجیمز وبˮ ناسا در مورد حدود ۴۰ روز حضور این تلسکوپ در فضا اظهار داشت: این تلسکوپ برای آغاز انقلاب علمی خود درحال خنک شدن است.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، قریب به ۴۰ روز در فضا برای تلسکوپ فضایی "جیمز وب" گذشته است و دانشمند ارشد عملیاتی آن می گوید که این مأموریت در راه خوبی قرار دارد و بزودی به کاوش کیهان می پردازد.
"جان ماتر" برنده جایزه نوبل و اختر فیزیکدان مرکز پرواز فضایی گادرد ناسا می گوید: الان ابزارهای تلسکوپ درحال خنک شدن هستند.
به جهت اینکه ابزار مادون قرمز "وب" بتواند ظرافت های کهکشان ها، سیارات فراخورشیدی و دیگر اجرام را بررسی کند، باید بسیار سرد باشد و "ماتر" می گوید که فوتون های منفرد(ذرات نور) الان آغاز به ثبت در آشکارسازهای تلسکوپ کرده اند. وی می گوید: هنوز تصویری برای نشان دادن وجود ندارد، اما امیدواریم بزودی به وجود بیاید.
"ماتر" در مورد سفر حماسی که "وب" تابحال تا رسیدن به یک مکان دوردست به نام نقطه لاگرانژ ۲(Lagrange Point L۲) انجام داده است، اظهار داشت که قرار گرفتن در این نقطه چندین نیروی گرانشی را متعادل می کند تا به تلسکوپ اجازه دهد با حداقل مصرف سوخت در فضا بچرخد.
وی ادامه داد: در حدود پنج ماه دیگر، "وب" یک برنامه علمی جاه طلبانه را آغاز خواهد نمود که تمام جنبه های اخترفیزیک را پوشش می دهد، اما باید ابتدا یک دوره راه اندازی دقیق را پشت سر بگذارد.
هم اکنون، یک فعالیت کلیدی تراز کردن ۱۸ عنصر شش ضلعی آینه اولیه در حال انجام می باشد. "ماتر" توضیح داد که هم اکنون، آنها بعنوان ۱۸ تلسکوپ جداگانه کار می کنند، اما بزودی باید بعنوان یک آینه منفرد به اعماق جهان نگاه کنند.
وی می گوید: ابتدا ما باید تصاویری را که همه آن ۱۸ شش ضلعی مختلف می سازند، پیدا نماییم، سپس بفهمیم کدام به کدام است و سپس آغاز به ارسال فرمان ها به موتورهای کوچکی نماییم که آنها را به اطراف حرکت می دهند تا آنها را در جای درست قرار دهند. در نهایت ما آنها را در یک ردیف تراز قرار می دهیم تا با یک دوربین نزدیک به فروسرخ یک تصویر واضح و زیبا ایجاد کنند. سپس باید بررسی نماییم که سه ابزار دیگر هم در حالت فوکوس باشند.
یکی از ابزارها که حتی هنوز روشن هم نشده است، ابزار فروسرخ میانی است. ازاین رو این فرایند هنوز شروع نشده است. این ابزار حدود چهار ماه بعد از پرتاب آماده خواهد شد، در حالیکه بقیه ابزارها باید دو ماه بعد از پرتاب در دسترس باشند. "ماتر" اظهار داشت: پس ما آماده ایم تا نخستین نتایج خویش را در تابستان آینده اعلام نماییم.
"ماتر" می گوید تصاویری که "وب" تولید می کند، چون به طور عمده در طیف فروسرخ هستند، با آنچه در تلسکوپ فضایی "هابل" که از طول موج های فروسرخ متفاوت و نور مرئی استفاده می نماید، متفاوت خواهد بود.
وی توضیح داد: ما می توانیم با استفاده از فروسرخ، درون و میان ابرهای غباری را ببینیم، چونکه فروسرخ به جای جهش، دانه ها و غبارها را دور می زند. ازاین رو به عبارت دیگر، "وب" قادر خواهد بود به عمق ابرهای غباری که در آن سیارات فراخورشیدی درحال شکل گیری هستند، نگاه کند یا به قلب کهکشان های پر از غبار نظر کند. این تصاویر، زیبا و متفاوت خواهند بود.
ماتر می گوید: "وب" ابتدا توجه خویش را به اجرام منظومه شمسی مانند مریخ یا قمر مشتری به نام "اروپا" معطوف می کند که در دهه ۲۰۳۰ و بعد از آن، هدف اکتشافات رباتیک بیشتری هستند. سپس به سیاراتی به اندازه زمین که به دور ستاره های "کوتوله M" می چرخند که بسته به محیط شان امکان دارد قابل سکونت باشند، توجه خواهد نمود.
"ماتر" اظهار داشت: "وب" در جستجوی حیات در مناطق دوردست کیهان، نمی تواند پاسخ های قطعی به ما بدهد، اما می تواند به ما نکاتی را عرضه نماید.
وی درباره نگاه کردن به سیارات هم اندازه و مشابه با زمین برای یافتن نشانه هایی از حیات هم اظهار داشت: ما انتظار نداریم که با این رصدخانه، اکسیژن ببینیم، این خیلی دشوار می باشد. همینطور ما به دنبال طول موج مناسب نیستیم تا بتوانیم این کار را انجام دهیم، اما انتظار داریم که شاهد حضور بخار آب در جو سیارات کوچک باشیم.
"ماتر" در پاسخ به سوال دیگری اظهار داشت که "وب" امکان دارد بتواند به شناسایی ستارگان در خوشه های کروی کمک نماید که به ما در درک سن ستارگان و تکامل جهان به صورت کلی کمک می نماید.
نمونه هایی از دیگر تحقیقات آتی که او به آنها اشاره نمود شامل مشاهده منظومه های خورشیدی جوان در سحابی ها یا ابرهای گازی و استفاده از ابرنواخترها برای ارزیابی نرخ انبساط جهان است.




منبع:

1400/11/18
22:56:28
5.0 / 5
901
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد