فضانوردان ماموریت Ax-۱ انجام می دهند

تولید استیک مصنوعی در فضا

تولید استیک مصنوعی در فضا

اسمارت کاور: اگر قرار باشد انسان ها روزی بر روی ماه و مریخ ساکن شوند، دانشمندان باید راهی برای رشد غذا در این مکان ها ایجاد کنند و الان فضانوردان تازه نفس ایستگاه فضایی آزمایشی برای تولید گوشت مصنوعی در فضا انجام خواهند داد.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی به زودی خواهند توانست غذایی خوشمزه با استیک تازه بخورند اما تنها در صورتیکه ابتدا بتوانند فناوری پرورش آنرا از سلول های گوشت گاو در وضعیت ریزگرانش کامل کنند.
این تنها یکی از چندین آزمایش علمی است که توسط سه فضانورد تازه کار که بتازگی به ایستگاه فضایی بین المللی رسیده اند، انجام خواهند گرفت.
"لری کانر "(Larry Connor) کارآفرین، "مارک پتی"(Mark Pathy) سرمایه گذار و نیکوکار و "ایتان استیبه"(Eytan Stibbe) خلبان نیروی هوایی برای حضور در این ماموریت ۱۰ روزه ۵۵ میلیون دلار پرداخت کرده اند.
"مایکل لوپز-الگریا"(Michael López-Alegría)، فضانورد اسبق ناسا نیز در این سفر با آنها همراه بوده است.
این سه فضانورد در طول اقامت هشت روزه خود در ایستگاه فضایی بین المللی تلاش خواهند کرد تا گوشتی لطیف و آبدار مانند آنچه در زمین از قصابی می خرید تولید کنند.
قسمتی از محموله ی آنها شامل سلول های گاو است که به ایستگاه فضایی فرستاده شده اند تا در وضعیت ریزگرانش رشد کرده و به بافت ماهیچه ای موجود در استیک تبدیل گردد.
دانشمندان با کمک "استیبه" در ایستگاه فضایی به دنبال تولید استیک بدون نیاز به چاپ زیستی هستند و بجای آن می خواهند سلول های گوشت گاو را بعنوان قسمتی از یک پروسه طبیعی تکثیر کنند.
دکتر "زویکا تاماری"(Zvika Tamari) رییس این تحقیقات فضایی در گفتگو با میل آنلاین اظهار داشت: ما دو هدف داریم. یکی از آنها تولید استیک برای مسافرین ماه و مریخ و دیگری ایجاد گوشت ارزان در زمین است.
او می گوید: برای تولید استیک طبیعی باید یک گاو را به مدت دو تا سه سال بزرگ کرد. این کار نیازمند غذا، آب، زمین و منابع طبیعی زیادی است. در حالیکه با این پروسه ما می توانیم مواد غذایی و استیک های خوشمزه را در دورافتاده ترین مناطق تنها در سه هفته تولید نماییم و کجا دورتر از فضا؟ منطقه ای نامساعد که هیچ منابع طبیعی ندارد.
دکتر تاماری نحوه انجام این پروسه را توضیح می دهد و می گوید: ما با سلول های گاو شروع می نماییم و آنها را در راکتورهای زیستی رشد می دهیم. سپس توده سلولی را تکثیر می نماییم. این کار آنها را به انوع مختلفی از سلول هایی که در استیک وجود دارد تبدیل می کند. ما این سلول ها را رشد می دهیم بافتی شبیه به استیک معمولی ایجاد می نماییم. این کاری است که ما در ایستگاه فضایی بین المللی انجام خواهیم داد.
او افزود که این فناوری امکان زندگی بر روی ماه یا شروع سفری ۹ ماهه به مریخ را فراهم می آورد بگونه ای که افراد می توانند استیک تازه و خوش طعم خودرا تولید کنند که حاوی تمام مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن است. او می گوید: ارسال غذا به ایستگاه فضایی بین المللی به شدت هزینه بر است این در شرایطی است که این ایستگاه تنها ۴۰۰ کیلومتر از سیاره ما فاصله دارد.
ارسال غذا به اعماق فضا حدودا نا ممکن است این بدان معناست که علم باید راهی برای تغذیه فضانوردان در چنین ماموریت هایی فراهم آورد.
اما این استیک ها تنها مختص فضا نیستند و شرکت تولید کننده آنها می خواهد تا اواخر سال جاری آنها را به سنگاپور بفرستد. هنوز قیمت دقیق آنها مشخص نشده است اما پیش از این تخمین زده شده که یک تکه استیک ۵۰ دلار قیمت خواهد داشت.
دکتر تاماری می گوید که هدف بعدی آنها چاپ سه بعدی بُرش های بزرگ تر در دنیایی است که شرایط جوی روز به روز نامساعدتر می شود و انسان ها نیاز خواهند داشت بدون لطمه رساندن به محیط زیست به شکل پایدارتری زندگی کنند.
گاوهایی که از سلول هایشان برای انجام این پروسه استفاده می شود، کشته نمی شوند اما گوشتی که تولید می شود واقعی است.
چهار نوع سلول مختلف ایجاد می شود. سلول های پشتیبان، سلول های چربی، سلول های عروق خونی و سلول های ماهیچه ای که سپس به جوهر زیستی برای یک چاپگر سه بعدی تبدیل می شوند.
دکتر تاماری می گوید: در حالیکه تولید استیک در زمین سه هفته به طول می انجامد، ما نمی دانیم که در فضا چه میزان زمان لازم است. دیدن این که چه اتفاقی برای پروسه ما در محیط ریزگرانش می افتد، بسیار جالب خواهد بود.
این آزمایش تنها یکی از آزمایش هایی علمی است که بعنوان قسمتی از ماموریت Ax-۱ در ایستگاه فضایی بین المللی انجام خواهد گرفت.
این چهار مسافر در روز جمعه، ۱۹ فروردین سوار بر موشک "فالکون ۹" شرکت "اسپیس ایکس" در ساعت ۱۹: ۴۷ به وقت تهران از پایگاه فضایی کندی سفر خودرا شروع کردند و روز شنبه حوالی ساعت ۱۷ به وقت تهران به ایستگاه فضایی متصل شدند.




منبع:

1401/01/22
16:31:47
5.0 / 5
807
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد