ایستگاه فضایی چین میزبان میهمانان جدید خواهد بود

ایستگاه فضایی چین میزبان میهمانان جدید خواهد بود

۱۴ˮ (Shenzhou XIV) که نهمین پرواز فضایی سرنشین دار چین بود، یکشنبه از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان در شمال غربی صحرای گبی به فضا پرتاب شد. انتظار می رود فضانوردان شش ساعت بعد از پرتاب به ایستگاه فضایی چین متصل شوند.



به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا، به نقل از چاینادیلی، سه فضانورد شامل دو مرد و یک زن، از خدمه این مأموریت سرنشین دار بودند و فضاپیما حامل این فضانوردان سوار بر موشک لانگ مارچ ۲ اف در ساعت ۱۰: ۴۴ به وقت محلی (۰۷: ۱۴ به وقت تهران) بامداد امروز (یکشنبه ۱۵ خردادماه ۱۴۰۱) از پایگاه فضایی جیوچوان (Jiuquan) به مقصد ایستگاه فضایی چین معروف به تیانگونگ پرتاب شد.

سه خدمه این مأموریت به نامهای "چن دونگ" (Chen Dong) فرمانده مأموریت و سرهنگ ارشد، "لیو یانگ" (Liu Yang) سرهنگ ارشد و "کای ژوژه" (Cai Xuzhe) سرهنگ ارشد به ایستگاه فضایی تیانگونگ فرستاده شدند. مقرر است این فضانوردان ۶ ماه در آنجا بمانند تا فرآیند مونتاژ این ایستگاه فضایی عظیم را تکمیل کنند. این دومین باری است که چن و لیو به فضا می روند.





هنگامی که مأموریت این فضانوردان در اواخر سالجاری به پایان برسد، ایستگاه تیانگونگ به صورت کامل عملیاتی خواهد شد. مأموریت شنژو ۱۴ ششمین فضاپیمایی است که از ایستگاه تیانگونگ بازدید می کند و سومین فضاپیما سرنشین دار برای انتقال فضانوردان به ایستگاه مداری است.

از زمان ورود فضاپیما در بعداز ظهر یکشنبه، فضانوردان مشاهده خواهند کرد که ایستگاه تیاگونگ از سه بخش یعنی ماژول اصلی آن به نام تیانه و فضاپیماهای باری به نام تیانژو۳ و تیانژو۴ تشکیل شده است.

خدمه این مأموریت که همگی از نسل دوم فضانوردان کشور هستند، با کنترل کننده های زمینی برای اتصال آزمایشگاه های فضایی ونتیان و منتیان با ماژول تیانه و سپس استفاده از یک بازوی رباتیک برای انتقال آزمایشگاه ها به موقعیت دائمی خود کار خواهند کرد.



ونتیان(Wentian)، نخستین جز آزمایشگاهی این ایستگاه، در ماه ژوئیه بوسیله ی یک موشک لانگ مارچ ۵ بی از مرکز پرتاب فضایی ونچانگ در استان هاینان پرتاب خواهد شد، در حالیکه آزمایشگاه دوم به نام "منتیان" (Mengtian) توسط همان مدل موشک از مرکز ونچانگ در ماه اکتبر به فضا پرتاب خواهد شد. بعد از اتصال آنها به تیانگونگ، ایستگاه یک ساختار T شکل خواهد داشت.

از دیگر وظایف فضانوردان میتوان به نصب و پیکربندی تجهیزات، انجام آزمایش های علمی و نمایش فناوری و حفظ عملیات معمول ایستگاه تیانگونگ اشاره نمود. فضانوردان دو تا سه راهپیمایی فضایی را انجام خواهند داد و برای دانشجویان سخنرانی های علمی خواهند داشت.

در نیمه دوم دوره مأموریت، فضاپیما باری تیانژو ۵ و خدمه مأموریت شنژو ۱۵ مقرر است به این ایستگاه عظیم برسند. به قول مسؤلان، خدمه مأموریت شنژو ۱۴ و شنژو ۱۵ با یکدیگر در ایستگاه فضایی چین ملاقات خواهند کرد. قبل از ورود این گروه از فضانوردان به ایستگاه خدمه دو مأموریت شنژو ۱۲ و شنژو ۱۳ هم که هر کدام شامل سه فضانورد بودند در آنجا حضور داشتند.



در اوایل ماه مه، فضاپیمای باری تیانژو ۴ توسط موشک لانگ مارچ ۷ از مرکز پرتاب فضایی ونچانگ در استان هاینان پرتاب شد و نزدیک به ۶ متریک تن سوخت موشک و مواد را به ایستگاه منتقل کرد.

تاکون سه فضانورد طی مأموریت شنژو-۱۲ و سه فضانورد طی مأموریت شنژو-۱۳ به ایستگاه فضایی تیانگونک رفته اند. سه فضانورد به نامهای نی هایشنگ (Nie Haisheng)، لیو بومینگ (Liu Boming) و تانگ هونگبو (Tang Hongbo) فضانوردان مأموریت شنژو-۱۲ بودند. "لیو" و "تانگ" به همراه فرمانده این مأموریت به نام "نی هایشنگ" در تاریخ ۱۷ ژوئن ۲۰۲۱ برای یک مأموریت سه ماهه به ایستگاه فضایی تیانگونگ رسیدند. فضانوردان شنژو-۱۲ در طول مأموریت سه ماهه خود تنها دو پیاده روی فضایی انجام دادند. این نخستین پرواز سرنشین دار بود که طی آن فضانوردان از ایستگاه فضایی دائمی این کشور به نام تیانگونگ (کاخ بهشتی) بازدید کردند.

ژای زیگنگ (Zhai Zhigang)، وانگ یاپینگ (Wang Yaping) و ای گوانگفو (Ye Guangfu) هم سه فضانورد مأموریت شنژو-۱۳ بودند. در ۱۶ اکتبر سال ۲۰۲۱، فضاپیمای شنژو-۱۳ حامل سه فضانورد چینی سوار بر موشک لانگ مارچ ۲ اف (که از خانواده موشک های لانگ مارچ است)، از مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان در بیابان گبی در ساعت ۱۲: ۲۳ پس از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۹: ۵۳ به وقت تهران) به فضا پرتاب شد.






منبع:

1401/03/15
22:03:21
5.0 / 5
675
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد