باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک که از خوک به انسان منتقل می شود

باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک که از خوک به انسان منتقل می شود

به گزارش اسمارت کاور بررسی جدیدی که در ˮدانشگاه کمبریجˮ انجام شده است، به معرفی یک سویه از باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک پرداخته است که از خوک به انسان منتقل می شود.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی "دانشگاه کمبریج"(University of Cambridge)، پژوهش جدیدی نشان داده است که یک سویه بسیار مقاوم به آنتی بیوتیک از "استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین" یا "مِرسا"(MRSA)، طی ۵۰ سال قبل در دام ها ظاهر شده که احیانا به علت استفاده گسترده از آنتی بیوتیک در پرورش خوک است.
این سویه معروف به "CC398"، نوع غالب مِرسا در دام های اروپا طی پنجاه سال قبل بوده است. همینطور این سویه، یکی از دلایل فزاینده عفونت های مِرسا در انسان به حساب می آید.
این پژوهش نشان داد که CC398، مقاومت آنتی بیوتیکی خویش را طی دهه ها در خوک ها و سایر دام ها حفظ نموده است. این سویه می تواند به سرعت با میزبان انسان سازگار شود و در عین حال، مقاومت آنتی بیوتیکی را حفظ کند.
نتایج این پژوهش، تهدید بالقوه ای را که این سویه از مِرسا برای سلامت عمومی به همراه دارد، برجسته می کند. این بیماری با افزایش تعداد عفونت های انسانی در افرادی که تماس مستقیم با دام داشته یا نداشته اند، همراه بوده است.
دکتر "جما موری"(Gemma Murray)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: سطوح بالای استفاده از آنتی بیوتیک امکان دارد به تکامل این سویه بسیار مقاوم به آنتی بیوتیک در مزارع پرورش خوک منجر شده باشد.
وی ادامه داد: ما دریافتیم که مقاومت آنتی بیوتیکی در این سویه در رابطه با دام، بسیار پایدار می باشد. این مقاومت طی چندین دهه ادامه داشته و همچنین، با گسترش باکتری در گونه های مختلف دام همراه بوده است.
مصرف آنتی بیوتیک در دام های اروپایی حالا بسیار کمتر از گذشته است اما پژوهشگران می گویند که کاهش مصرف آنتی بیوتیک در مزارع پرورش خوک احیانا تاثیر محدودی بر حضور این سویه در خوک ها دارد چونکه این سویه بسیار پایدار می باشد.
باآنکه CC398 در رابطه با دام، در طیف گسترده ای از گونه های دام یافت می شود اما معمولاً با خوک ها مرتبط می باشد. افزایش آن بخصوص در مزارع پرورش خوک دانمارک مشهود بوده است. نسبت گله های مبتلا به مِرسا در این مزارع، از کمتر از پنج درصد در سال ۲۰۰۸ به ۹۰ درصد در سال ۲۰۱۸ افزایش پیدا کرده است. مِرسا در خوک ها سبب بیماری نمی گردد.
دکتر "لوسی واینرت"(Lucy Weinert)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: درک ظهور و موفقیت CC398 در دام های اروپایی و ظرفیت آن برای آلوده کردن انسان، نقش مهمی در مدیریت خطری دارد که برای سلامت عمومی بوجود می آورد.
موفقیت CC398 در دام و توانایی آن در آلوده کردن انسان، به سه عنصر ژنتیکی متحرک در ژنوم مِرسا مرتبط می باشد. این عناصر، بخش هایی از مواد ژنتیکی هستند که خصوصیت های خاصی را به مِرسا می دهند؛ همچون اینکه مقاومت آنرا در مقابل آنتی بیوتیک ها و توانایی آنرا برای فرار از سیستم ایمنی انسان می افزایند.
پژوهشگران، تاریخچه تکاملی دو عنصر ژنتیکی خاص به نامهای "Tn916" و "SCCmec" را بازسازی کردند که مقاومت آنتی بیوتیکی را در مِرسا ایجاد می کنند و دریافتند که طی دهه ها، در CC398 موجود در خوک ها پایدار باقی مانده اند. همچنین، هنگامی که CC398 به انسان منتقل می شود، این عناصر باقی می مانند و مقاومت بالایی را در مقابل آنتی بیوتیک هایی دارند که معمولاً در کشاورزی استفاده می شوند.
در مقابل، سومین عنصر ژنتیکی متحرک به نام "φSa3" که سویه CC398 را قادر می سازد تا از سیستم ایمنی بدن انسان فرار کند، اغلب به مرور زمان ناپدید شده و باردیگر ظاهر شده است. این امر هم در مورد CC398 در رابطه با انسان و هم در مورد همتای در رابطه با دام آن صدق می کند. این مورد نشان داده است که CC398 می تواند به سرعت با میزبان انسان سازگار شود.
واینرت اظهار داشت: موارد در رابطه با دام مِرسا در انسان، هنوز تنها بخش کوچکی از کل موارد مبتلا شدن به آن در جمعیت انسانی به شمار می روند اما این حقیقت که آنها درحال افزایش هستند، یک علامت نگران کننده است.
افزایش کشاورزی همراه با افزایش استفاده از آنتی بیوتیک در دام، نگرانی های خاصی را در مورد دام بعنوان مخزن عفونت های انسانی مقاوم به آنتی بیوتیک پدید آورده است.
اکسید روی سال هاست که در مزارع پرورش خوک برای پیشگیری از بروز اسهال در خوک ها استفاده می شود. به علت نگرانی در مورد اثرات زیست محیطی آن و ارتقای سطح مقاومت آنتی بیوتیکی در دام، اتحادیه اروپا می خواهد استفاده از آنرا ممنوع کند اما پژوهشگران می گویند که این ممنوعیت امکان دارد به کاهش شیوع CC398 کمک نکند چونکه ژن های ایجادکننده مقاومت آنتی بیوتیکی همیشه با ژن هایی که در مقابل روی مقاومت می کنند، مرتبط نیستند.
مِرسا برای اولین بار در سال ۱۹۶۰ در بیماران انسان شناسایی شد. درمان مِرسا به علت مقاومت آن در مقابل آنتی بیوتیک ها، خیلی سخت تر از سایر عفونت های باکتریایی است. "سازمان جهانی بهداشت" (WHO) حالا مِرسا را یکی از بزرگترین تهدیدات جهان برای سلامت انسان می داند.
این پژوهش، در مجله "eLife" به چاپ رسید.




منبع:

1401/04/07
23:10:52
5.0 / 5
724
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد