کشف یک دنباله گازی رکوردشکن به دنبال یک خوشه کهکشانی

کشف یک دنباله گازی رکوردشکن به دنبال یک خوشه کهکشانی

به گزارش اسمارت کاور، گروهی از ستاره شناسان با کمک تلسکوپ چاندرا و تلسکوپ های دیگر، یک دنباله گازی بی سابقه را به دنبال یک خوشه کهکشانی مشاهده نمودند.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، یک خوشه بسیار بزرگ از کهکشان ها که درحال بلعیدن یک گروه کهکشانی کوچکتر در نزدیکی خود است، یک دنباله از گاز داغ را پشت سر خود به جا می گذارد. این دنباله با طول ۱.۵ میلیون سال نوری، بزرگترین دنباله گازی بشمار می رود که تابحال از یک گروه کهکشانی بیرون آمده است.
ستاره شناسان پیش تر دنباله کهکشان «ان جی سی ۴۸۳۹»(NGC 4839) را دیده بودند اما طول آنرا فقط یک میلیون سال نوری تخمین زده بودند چونکه این اندازه ای بود که بیشتر با دنباله های گازی دیده شده در اطراف سایر رویدادهای مشابه مطابقت داشت.
بررسی هایی که با «رصدخانه پرتو ایکس چاندرا»(CXO) و تلسکوپ های دیگر انجام شدند، نه تنها ثابت کردند که این دنباله یک نمونه رکوردشکن کیهانی است، بلکه می تواند به دانشمندان نشان دهد که این توده های بزرگ کهکشانی چگونه رشد می کنند.
«خوشه کما»(Coma cluster) که در فاصله ۳۴۰ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد، یکی از بزرگترین خوشه های کهکشانی شناخته شده بشمار می رود که شامل حدود ۱۰۰۰ کهکشان منفرد است. این خوشه به صورت پیوسته درحال رشد است چونکه گروه کهکشانی ان جی سی ۴۸۳۹ با سرعت میلیونها مایل در ساعت در آن می افتد.
تصویر سمت چپ، نمای پرتو ایکس از خوشه کهکشانی کما را نشان میدهد که با تلسکوپ فضایی «ایکس ام ام-نیوتون»(XMM-Newton) به رنگ آبی و به همراه داده های نوری از تلسکوپ «نقشه برداری آسمانی دیجیتال اسلون»(SDSS) به رنگ زرد گرفته شده است. گروه کهکشانی ان جی سی ۴۸۳۹ در سمت راست پایین تصویر قرار دارد. عکس سمت راست، با تلسکوپ چاندرا به رنگ بنفش گرفته شده است.

1402/03/20
10:48:19
5.0 / 5
400
تگها: دیجیتال
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد