پرواز یك عمودپرواز برقی شخصی

یک فناوری که شبیه به هیچ چیز دیگری در صنعت هوافضا نیست

یک فناوری که شبیه به هیچ چیز دیگری در صنعت هوافضا نیست

اسمارت کاور: طراحی شیک و آینده نگرانه یک عمودپرواز برقی شخصی موسوم به دورونی(Doroni) که با فناوری پیشرفته طراحی شده است، مقرر است در حمل و نقل شخصی تحول بوجود آورد.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، شرکت Doroni Aerospace نخستین آزمایش پرواز خلبانی هواپیمای عمودپرواز الکتریکی(eVTOL) شخصی خودرا به انجام رساند. این شرکت که به سبب طراحی شیک و اسپرت خود شناخته شده است، این نقطه عطف بزرگ را بتازگی اعلام نمود و لحظه مهمی را برای بازارِ درحال ظهور عمودپروازهای شخصی رقم زد.
در صورتیکه چندین شرکت بر روی توسعه خودرو های پرنده(وسایل نقلیه ای که هم امکان رانندگی با آنها وجود دارد و و هم پرواز کردن) متمرکز هستند که می توانند همزمان در جاده ها و در آسمان حرکت کنند، این شرکت رویکرد متفاوتی را در پیش گرفته است.
ایده آن ساخت یک هواپیمای عمودپرواز برقی است که شبیه به یک خودروی اسپرت آینده نگرانه با هشت موتور الکتریکی و پروانه های نصب شده روی بال ها به همراه یک جفت پروانه کوچک در پشت بدنه است.
این شرکت در چند ماه گذشته با پشتکار روی ساخت یک نسخه نمایشی از فناوری تمام عیار خود کار کرده و بیش از ۵۰ پرواز بدون سرنشین را برای تنظیم دقیق ساخت آن انجام داده است.
حالا دورون مردینگر(Doron Merdinger) موسس و مدیر عامل این شرکت گامی تاریخی برداشته و نخستین کسی شده است که این هواپیما را خلبانی می کند.
این پرواز آزمایشی مهم داخل ساختمان این شرکت به مساحت ۱۳ هزار فوت مربع در فلوریدا انجام شد.
در طول این آزمایش، مردینگر به طرز ماهرانه ای از زمین بلند شد، روی هوا معلق شد و مانورهایی جزئی را با نهایت دقت پیش از فرود انجام داد.
مردینگر با انتشار تصاویر این تجربه، هیجان خودرا به اشتراک گذاشت و اظهار داشت: احساس شناور شدن بر روی بالشتکی از هوا، تجربه ی سطحی از رهایی و هیجانی بی نظیر بود.
وی ادامه داد: این تازه شروع کار برای ماست و من نمی توانم جلوی انتظارم را برای تحویل این وسایل نقلیه باورنکردنی به جهان بگیرم. این فناوری که ما توسعه داده ایم واقعاً شبیه به هیچ چیز دیگری در صنعت هوافضا نیست و می تواند به روش هایی که قبلاً فقط می توانستیم رویای آنها را داشته باشیم، تحولی در حمل و نقل شخصی بوجود آورد.
مردینگر همین طور فاش کرد که این نسخه نمایشی در حقیقت شبیه به محصول نهایی با همین مقیاس است و هم اکنون درحال اعمال برخی تغییرات اساسی برای افزایش ایمنی و کارایی این محصول هستند.


این شرکت هم اکنون ساخت نمونه اولیه دوم را آغاز نموده است که انتظار می رود تا ماه آگوست تکمیل شود.
پیش بینی می شود هواپیمای دورونی با یک دفعه شارژ، برد قابل توجهی تا ۱۰۰ کیلومتر و سرعت ثابتی معادل ۱۶۰ کیلومتر در ساعت داشته باشد.
گفتنی ست که این شرکت تحت گواهینامه اداره هوانوردی فدرال آمریکا(FAA) در بخش هواپیماهای اسپرت سبک است، به این معنا که صاحبان آینده این پرنده، برای پرواز با آن نیازی به مجوز خلبانی نخواهند داشت.
اما برای اطمینان از پروازی ایمن و آرام برای خریداران این پرنده، شرکت سازنده می خواهد یک برنامه آموزشی شامل ۱۵ ساعت آموزش و پنج ساعت پرواز آزمایشی عرضه نماید.
انتظار می رود تحویل این پرنده به مشتریان در سال ۲۰۲۴ شروع شود.
نوآوری در صنعت خودرو های پرنده
با وجود این که شرکت دورونی نخستین شرکتی است که به پرواز با هواپیمای عمودپرواز برقی با قابلیت حمل دو سرنشین دست یافته است، اما آنها در رقابت برای تحقق حمل و نقل شخصی با وسایل نقلیه عمودپرواز برقی به بازار تنها نیستند.
به عنوان مثال شرکت Ryse مستقر در اوهایو، هواپیمای تک سرنشین خود موسوم به Recon را به شکل گسترده آزمایش کرده است.
شرکت Opener مستقر در کالیفرنیا نیز درحال انجام آزمایشات پروازی برای هواپیمای عمودپرواز برقی تک سرنشین خود به نام BlackFly است.
علاوه بر آنها، یک شرکت دیگر به نام Air نیز درحال توسعه یک پرنده عمودپرواز برقی با قابلیت حمل دو سرنشین به نام Air One است که می خواهد پروازهای آزمایشی آنرا اواخر سال جاری شروع کند.
با دستاورد اخیر دورونی بنظر می رسد حمل و نقل شخصی نزدیک تر از همیشه شده باشد. در صورتیکه این شرکت درحال اصلاح و تکمیل هواپیمای پیشگام خود است و برای عرضه آن به بازار آماده می شود، صنعت «خودروهای پرنده» وارد عصر جدیدی می شود و شیوه سفر ما را متحول می کند و امکانات بی حد و حصری آسمان را در بر خواهد گرفت.




منبع:

1402/04/26
13:59:47
5.0 / 5
307
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد