معاون علمی رئیس جمهور:

انجمن خبرنگاران علم و فناوری تاسیس می شود

انجمن خبرنگاران علم و فناوری تاسیس می شود

به گزارش اسمارت کاور، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری اظهار داشت: ایده تأسیس انجمن خبرنگاران علم و فناوری با جدیت از جانب معاونت علمی  دنبال می شود.



به گزارش اسمارت کاور به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، همزمان با فرارسیدن ۱۷ مردادماه سالگرد شهادت محمود صارمی، خبرنگار ایرنا و دیپلمات های ایرانی در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مزار شریف و روز گرامیداشت مقام خبرنگار، روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری و تعدادی از اصحاب رسانه دیدار داشت.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در جمع خبرنگاران حوزه علم و فناوری ضمن اشاره به نقش کلیدی و راهبردی رسانه ها در شکل گیری باورها عنوان کرد: حوزه خبر با روح و ذهن افراد ارتباط دارد؛ بنابراین اگر بیشتر از حوزه سلامت اهمیت نداشته باشد به همان اندازه اهمیت دارد. مسائل علوم و فناوری های شناختی به یکی از دغدغه های صاحبان قدرت تبدیل گشته و فهمیده اند آنچه که می توانند با آن تغییر ایجاد کنند چیزی جز باور و شناخت نیست.
وی اضافه کرد: در حوزه ای فعالیت می نماییم که تقدس و جدیت دارد و از نقش تمامی فعالان این عرصه قدردانی می کنم که کاری دشوار و بدون مزایای خاص را با عشق و جدیت دنبال می کنند. معتقدم رسانه در حوزه دانش و فناوری، پیشرو و نوک پیکان است و آنچه که پیش قراول ترویج و توسعه فناوری است، رسانه است.
دهقانی با اشاره به اینکه ایده تأسیس انجمن خبرنگاران علم و فناوری با جدیت از جانب معاونت علمی دنبال می شود عنوان کرد: در تلاشیم زمینه ای را فراهم نماییم تا علاوه بر خبرنگاران این حوزه افراد علاقمند در عرصه تولید محتوا هم آموزش دیده و ترغیب شوند تا تولید محتوای غنی و پرارزش در حوزه علم و فناوری داشته باشند.
وی با بیان اینکه مردم نسبت به اخبار هوشمندانه برخورد می کنند و دستاوردهای واقعی را از تبلیغات و شعارها تشخیص می دهند خاطرنشان کرد: پیشنهاد من اینست که یک پلت فرم اشتراک محتوا توسط روابط عمومی معاونت ایجاد شود تا خبرنگاران بتوانند در صورت تمایل از انواع محتوای خام که در اختیار آنها قرار می گیرد در تولید محتوا استفاده نمایند. همینطور در سفرهای استانی معاون علمی و معاونان و مدیران معاونت هم هر بار برخی از خبرنگاران حضور داشته باشند تا ضمن آشنایی با فضای سفرها، تولیدات خبری داشته باشند.
وی با بیان اینکه انتقاد رسانه ها بخصوص در حوزه علم و فناوری به معنای سازندگی است، عنوان کرد: بیان انتقادات و مطالبات مردم از جانب رسانه ها به بهبود امور منجر می شود و معتقدم نقدی که خبرنگار در حوزه علم و فناوری دارد باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
دهقانی اضافه کرد: با عنایت به اقتضائات خاص حوزه علم و فناوری طبعاً انتظار نمی رود که اخبار این حوزه به اندازه برخی حوزه های دیگر مخاطب بسیار عمومی و گستره داشته باشد. انتظار از رسانه های حوزه دانش و فناوری، انتقال و انتشار کیفی و دقیق مفاهیم و واقعیات این حوزه است و اگر اخبار با محتوای مناسب به دست مخاطب هدفش برسد و او بهره لازم را ببرد، رسانه رسالت خویش را به خوبی انجام داده است. مثلا اگر جزئیات و چند و چون نظام جدید ارزیابی و پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان توسط رسانه ها به خوبی تبیین شود به صورتی که شرکت دانش بنیان بداند چه حمایت هایی شامل حالش می شود و چه کارهایی باید انجام دهد، رسانه به نقش خود در توسعه زیست بوم اقتصاد دانش بنیان عمل کرده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری، حوزه علم و فناوری را عرصه ای مظلوم و آماج حملات بعضی از جریان های صدمه رسان دانست و اضافه کرد: حوزه علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان عرصه ای به معنای واقعی کلمه مظلوم است و جریان هایی که به این حوزه علاقه ندارند و با پیشرفت کشور در این حوزه مخالفند، به شکل های متعدد با استفاده از انواع و اقسام فضاسازی ها و افترا ها به دنبال این هستند که به مسیر پیشرفت صدمه زده و این جریان سالم را به آلودگی هایی گرفتار کنند.
وی اضافه کرد: مثلا در رابطه با حجم معافیت های مالیاتی و حمایتهای مالی از شرکتهای دانش بنیان بزرگنمایی می شود در حالیکه کل معافیت مالی که شرکتهای دانش بنیان دریافت کرده اند یک درصد معافیت های مالیاتی که به عناوین مختلف در کشور اعمال می شود، نیست. اینجا است که جریان هم دل و هم افزای رسانه ای علم و فناوری با دانش، تجربه و توانمندی خود در مقابل این جریان هوشمندانه می ایستد و واقعیات عرصه علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان کشور را به آگاهی مردم می رساند.
دهقانی اضافه کرد: در جهت انتشار خبر دقیق و صحیح و کمک به فعالان رسانه ای انگیزه مند و پرتلاش، وظیفه خود و معاونانم می دانم که از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم و آنچه را که لازم است از اطلاعات و محتوای دقیق تا حمایت و همراهی با جریان رسانه ای علم و فناوری در اختیار فعالان این عرصه قرار دهیم. نباید فراموش نماییم که امروز، صیانت و حفظ حریم علم و فناوری کشور یک لزوم است که البته این امر به معنای پوشاندن خطاها و نقصان ها نیست اما نباید صرفا برای ایجاد فضا و داغ کردن یک موضوع، یک جریان انگیزه مند و آینده ساز را دلسرد نماییم.


منبع:

1402/05/18
23:26:01
5.0 / 5
285
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد