شناسایی سلول های چشایی جدیدی كه همزمان همه طعم ها را تشخیص می دهند

شناسایی سلول های چشایی جدیدی كه همزمان همه طعم ها را تشخیص می دهند

پژوهشگران موفق به كشف نوعی جوانه چشایی روی زبان شدند كه می تواند بطور همزمان تمامی مزه ها را تشخیص دهد.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از دیلی میل، پژوهشگران دانشگاه "بوفالو" به این نتیجه رسیدند که ممکنست زبان ما یک سلول جوانه چشایی چند منظوره داشته باشد که می تواند چهار طعم مختلف را همزمان شناسایی کند.
بیشتر سلول های جوانه چشایی تنها می توانند یک طعم خاص مانند تلخی، شیرینی یا ترش و شوری را تشخیص دهد اما این سلول های جدید همه کاره که اخیرا کشف شده اند، می تواند مزه های شیرینی، ترشی، اومامی و تلخی را با سطح غنی از تنوع ها تشخیص دهد.
جوانه های چشایی از سه نوع سلول تشکیل شده که بطور جمعی آنچه که به هنگام غذا خوردن تجربه می نماییم را می سازد.
سلول های نوع یک بعنوان سلول های پشتیبان عمل می کند، سلول های نوع دو برای تشخیص تلخی، شیرینی و اومامی است و سلول های نوع سه ترشی و شوری را تشخیص می دهد.
اومامی یک طعم خوشمزه، یکی از پنج مزه اصلی است (همراه با مزه شیرینی، مزه ترشی، مزه شوری، مزه تلخی).
اما مطالعه روش موش ها زیرمجموعه ای ناشناخته از سلول های نوع سه را نشان میدهد که به شکل گسترده پاسخگوی همه طعم ها است.
این سلولها دو مسیر سیگنال دهی متفاوت دارند که به آنها اجازه می دهد از یک مسیر ترشی و شیرینی و از مسیر دیگر تلخی و اومامی را شناسایی کنند. این تحقیق اولین شواهد فیزیکی از گیرنده چشایی وسیعی است که از چند نظریه مختلف پشتیبانی می کند.
بااینکه هنوز هم نمی توان سهم آنها در میزان حساسیت چشایی را تعیین کرد اما انتظار می رود سهم سلول ها در این روند قابل توجه باشد.
نتایج این پژوهش در مجله "PLOS Genetics" منتشر شد.



1399/05/25
21:37:01
5.0 / 5
1826
تگها: تجربه , محقق
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد