ارتقاء همکاریهای علمی و فناوری در قالب بریکس
به گزارش اسمارت کاور، کارگاه آشنایی با ساختار و بسترهای همکاری با بریکس با مشارکت رئیس و اعضای شورای تخصصی بریکس روسیه برگزار شد تا زمینه برای معرفی ظرفیتهای علمی و فناورانه ایران فراهم گردد.
به گزارش اسمارت کاور به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، کارگاه «آشنایی با ساختار و بسترهای همکاری با بریکس» به میزبانی منطقه بین المللی نوآوری ایران، با هدف معرفی فرصت های همکاری در زمینه های فناوری و نوآوری در قالب بریکس و بررسی روش های تأمین مالی پروژه های مشترک ایران و کشورهای عضو، برگزار گردید.
مهدی صفاری نیا، رئیس پارک فناوری پردیس هم در مراسم افتتاحیه این کارگاه ضمن اشاره به تجربه ۲۰ساله این پارک در توسعه فعالیتهای فناوری اظهار داشت: همکاری اعضای بریکس در حوزه فناوری می تواند به رفع انحصار فناوری از غرب و توسعه پایدار کشورهای عضو منجر شود.
صفاری نیا برگزاری این کارگاه را زمینه ساز آشنایی و همکاری مشترک با کشور روسیه برشمرد و اضافه کرد: بر مبنای مصوبه هیأت دولت، منطقه بین المللی نوآوری ایران بعنوان پایگاه برتر کشور برای سرمایه گذاری خارجی تعیین شده است. زنجیره کامل تأمین مالی فناوری را با حضور سرمایه گذاران خارجی و ایرانی ها خارج از کشور دنبال می نماییم.
ایرینا کوکلینا، مدیر ارشد شورای تخصصی بریکس - روسیه، هم در سخنرانی خود به سازوکارهای کمیته راهبری و برنامه های آتی بریکس در حوزه علم، فناوری و نوآوری پرداخت.
توسعه همکاریهای مالی و سرمایه گذاری در بریکس
صندوق نوآوری و شکوفایی میزبان دومین روز کارگاه آشنایی با ساختار و بسترهای همکاری با بریکس بود، جایی که متخصصان ایرانی و اعضای شورای تخصصی بریکس - روسیه به بررسی سازوکارهای مالی و تأمین سرمایه در بانکهای توسعه چندجانبه و صندوق های سرمایه گذاری بریکس پرداختند.
یاروسلاو سوروکوتیاگا، مدیر بخش برنامه های بین المللی در مرکز اطلاعات علمی روسیه، از سخنرانان روز دوم کارگاه آشنایی با ساختار و بسترهای همکاری با بریکس بود که به معرفی برنامه چارچوب بریکس در علم، فناوری و نوآوری، کارگروه تأمین مالی بریکس و نمونه هایی از پروژه های تکمیل شده یا درحال انجام در زمینه علم، فناوری و نوآوری در ساختار برنامه مذکور پرداخت.
بریکس و آینده نظم جهانی چندقطبی
دانشگاه شهید بهشتی هم در روز پایانی کارگاه بریکس میزبان ویکتوریا پانوا، رئیس شورای تخصصی بریکس - روسیه، بود. وی در سخنرانی خود به بررسی نقش بریکس در دنیای چندقطبی و آینده همکاریهای علمی و فناوری این گروه پرداخت.
رئیس شورای تخصصی بریکس-روسیه، ساختارهایی مانند بانک توسعه نوین، ترتیبات ذخیره احتیاطی بریکس، شورای تجاری بریکس، اتحادیه تجاری زنان بریکس، انکوباتور تجاری بریکس، پلت فرم رشد اقتصادی، پلت فرم تحقیقاتی انرژی، پلت فرم تحقیقاتی تغییرات اقلیمی، فروم دانشمندان جوان، شورای اتاق فکر، شورای مدنی و شبکه دانشگاهی بریکس را همچون ابتکارات گروه بریکس برشمرد.
ارتقای همکاریهای حوزه علم، فناوری و نوآوری در قالب بریکس
در حاشیه برگزاری روز سوم کارگاه آشنایی با ساختار و بسترهای همکاری با بریکس، رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری و رئیس شورای تخصصی بریکس-روسیه در محل مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت با یکدیگر دیدار و صورت جلسه ای را برای تقویت همکاریهای میان جمهوری اسلامی ایران و روسیه در قالب بریکس به امضا رساندند.
به این ترتیب، دو طرف بر تقویت همکاریهای حوزه علم، فناوری و نوآوری در چارچوب همکاریهای بریکس و همینطور انجام تحقیقات مشترک، ارتقاء انتقال فناوری و تبادل اطلاعات در ارتباط با نوآوری و بهترین شیوه های مؤثر در حوزه های دارای اولویت تاکید کردند.
ارتقای تأسیس بسترهای فناوری و خوشه های نوآوری و فناوری مشترک، توسعه مشترک مناطق فناوری پیشرفته، پارک های علم وفناوری و مراکز رشد، ایجاد مراکز پژوهش و نوآوری و لابراتوار های مشترک مطابق راهبردهای بریکس هم از دیگر موضوعات مورد توافق بود.
شایان ذکر است طی نشستی در روز پایانی کارگاه بریکس میان اعضای هیأت اعزامی شورای تخصصی بریکس-روسیه و مسؤلان نهادهای مختلف فعال کشور در حوزه های علم، فناوری و نوآوری، زمینه های همکاریهای مشترک در حوزه های علاقه مندی طرفین مورد تبادل نظر قرار گرفت.
این نشست با حضور محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، حسین روزبه، رئیس سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سید محمودرضا آقامیری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی و فرهاد یزدان دوست، رئیس مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در محل مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، بعنوان محور ارتباطات همکاریهای فناوری و نوآوری کشور با گروه بریکس برگزار گردید.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب