رقابت دانشجویان و دانش آموزان در 21 لیگ رباتیک و هوش مصنوعی در فیراکاپ

رقابت دانشجویان و دانش آموزان در 21 لیگ رباتیک و هوش مصنوعی در فیراکاپ

اسمارت کاور: دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۲۶ تیر ماه میزبان ۳۹۲ تیم در سیزدهمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران ۲۰۲۶ است.



به گزارش اسمارت کاور به نقل از مهر، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سیزدهمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی «فیراکاپ آزاد ایران ۲۰۲۶» توسط کمیته ملی رباتیک ایران (فیرا) و با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر، از روز جمعه ۲۶ تیر در این دانشگاه شروع به کار می کند.
این دوره از مسابقات در قالب ۲۱ لیگ تخصصی در بخش های دانش آموزی و دانشجویی و در سه رده سنی زیر ۱۴ سال، ۱۴ تا ۱۸ سال و ۱۸ سال به بالا انجام خواهد شد. هدف از برگزاری این رقابت ها، شناسایی استعدادهای برتر، پیشرفت مهارت های فنی نسل جوان و توسعه قابلیتها در عرصه های رباتیک و هوش مصنوعی عنوان شده است.
سروش صادق نژاد، نایب رییس فدراسیون جهانی رباتیک و هوش مصنوعی فیرا و رئیس کمیته ایران با اشاره به اینکه در این نوبت از رقابتها ۳۹۲ تیم حضور دارند اظهار داشت: در این رقابتها بیشتر از هزار شرکت کننده از ۱۶ استان کشور و هفت کشور شامل ایران، روسیه، تاجیکستان، افغانستان، عمان، قبرس و ترکیه به شکل حضوری و مجازی حضور خواهند داشت.
وی ضمن اشاره به جزئیات لیگ های این رقابت تصریح کرد: لیگ های این نوبت از مسابقات شامل لیگ خودرو های خودران در دو بخش فیزیکی و شبیه سازی، لیگ روبات های پرنده در دو بخش امداد و سرعت، لیگ ماموریت غیر ممکن دانش آموزی، لیگ نوآوری و کسب وکار، لیگ جنگنده هوشمند دانش آموزی، لیگ انباردار دانش آموزی و لیگ شبیه ساز خانه هوشمند خواهد بود.
صادق نژاد بخش «نوآوری و کسب وکار» را از مهم ترین بخش های این نوبت دانست و افزود: در این بخش بیشتر از ۵۰ طرح و محصول فناورانه عرضه خواهد شد. این بخش با هدف پاسخگویی به نیازهای صنعت و جامعه، زمینه تعامل میان صنایع، استارت آپ ها و تیم های فناور را فراهم می آورد و طی سالیان اخیر با استقبال بیش از پیش صنایع و سرمایه گذاران روبه رو شده است.
نائب رئیس فدراسیون جهانی رباتیک و هوش مصنوعی فیرا لیگ «ماموریت غیرممکن» را از دیگر بخش های این رقابت نام برد و تصریح کرد: این لیگ در بخش دانش آموزی است که طی آن تیم های چهار نفره متشکل از دانش آموزان با تخصص های مختلف، راهکار ها و محصولات خودرا برای حل مسایل فناورانه عنوان شده در زمان برگزاری مسابقات عرضه می کنند. عملکرد تیم ها در دو بخش نرم افزار و سخت افزار ارزیابی خواهد شد. برگزارکنندگان این بخش را قدمی در راه برگزاری اولین المپیاد رباتیک دانش آموزی کشور عنوان کرده اند.
وی با اشاره به اینکه برنامه ریزی برای تشکیل تیم های مشترک میان شرکت کنندگان بخش دانش آموزی از دیگر خاصیت های این نوبت است که با هدف تقویت فرهنگ کار تیمی، تبادل تجربیات علمی و توسعه همکاریهای پژوهشی صورت می گیرد، تصریح کرد: توسعه برنامه های تخصصی در عرصه رباتیک و هوش مصنوعی برای متخصصان، سرمایه گذاران و کنشگران اقتصادی، با هدف جذب سرمایه، توسعه شرکتهای نوپا و افزایش ظرفیت صادرات محصولات فناورانه، از دیگر محورهای این نوبت از مسابقات خواهد بود.
گفتنی است: فدراسیون جهانی رباتیک و هوش مصنوعی (فیرا) فعالیت خودرا از سال ۱۹۹۶ آغاز نموده و الان با عضویت ۴۸ کشور از قاره های مختلف، یکی از مهم ترین نهادهای بین المللی فعال در عرصه رباتیک و هوش مصنوعی به حساب می آید. این فدراسیون هر ساله مسابقات جهانی خودرا با حضور کشورهای عضو برگزار می نماید و سی ویکمین دوره این رقابتها در سال ۲۰۲۶ به میزبانی کانادا برگزار می شود.
برگزیدگان سیزدهمین دوره فیراکاپ آزاد ایران، علاوه بر حضور در رقابتهای منطقه ای اوراسیای فیرا، امکان حضور در رقابتهای جهانی فیرا ۲۰۲۷ و عضویت در تیم ملی رباتیک ایران را به دست خواهند آورد.

به اجمال، به گزارش اسمارت کاور به نقل از مهر، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سیزدهمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران ۲۰۲۶ توسط کمیته ملی رباتیک ایران (فیرا) و با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر، از روز جمعه ۲۶ تیر در این دانشگاه آغاز به کار می کند. وی ضمن اشاره به جزییات لیگ های این رقابت اشاره کرد: لیگ های این نوبت از مسابقات شامل لیگ خودروهای خودران در دو بخش فیزیکی و شبیه سازی، لیگ ربات های پرنده در دو بخش امداد و سرعت، لیگ ماموریت ناممکن دانش آموزی، لیگ نوآوری و کسب وکار، لیگ جنگنده هوشمند دانش آموزی، لیگ انباردار دانش آموزی و لیگ شبیه ساز خانه هوشمند خواهد بود. عملکرد تیم ها در دو بخش نرم افزار و سخت افزار ارزیابی خواهد شد.

منبع:

1405/04/22
20:41:50
5.0 / 5
18
مطلب اسمارت کاور را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین smartcover می باشد