بهبود سریع بیماری كووید-19 با تركیب دو دارو
خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد، افزودن داروی آرتریت به نام باریسیتینیب (Baricitinib) به موارد درمانی کووید-۱۹ که شامل داروی ضدویروسی ازجمله رمدیسیور (remdesivir) باشد، امکان دارد مدت زمان بهبودی درمان را یک روز یا بیشتر بخصوص در افراد با بیماری کووید شدید کم کند.
به نقل از نیویورک تایمز، نتایج این کار آزمایی بالینی با حمایت دولت بیشتر از سه هفته بعد از صدور مجوز استفاده اضطراری سازمان غذا و دارو ایالات متحده، اطلاع رسانی شده است. در ماه گذشته، سازمان بهداشت جهانی به علت عدم وجود شواهد در مورداستفاده از این دارو استفاده از رمدیسیور را بعنوان درمانی برای بیماران کووید-۱۹ سفارش کرد. در ماه جاری خیلی از محققان، از عدم پشتیبانی از داده های پیشرفت تحقیقات دارویی خود ناخشنود هستند.
نتایج محدودی که پیش ازاین از راه اخبار منتشرشده بود، نشان داده است بیماران مبتلابه کووید-۱۹ بستری در بیمارستان تحت درمان با باریسیتینیب و رمدیسیور یک روز سریع تر از کسانی که تنها رمدیسیور دریافت کرده بودند، بهبود یافتند.
برخی استفاده از درمان ترکیبی به علت قیمت بالای باریسیتینیب که امکان دارد برای هر بیمار حدود ۱۵۰۰ دلار باشد و همینطور عوارض جانبی مانند لخته شدن خون را مورد سوال قراردادند. چندین پزشک سوال کردند که آیا افزودن باریسیتینیب پرارزش است، چونکه استروئیدهایی مانند دگزامتازون ارزان و به صورت گسترده در دسترس هستند. البته تصور می شود که باریسیتینیب و دگزامتازون با مهار التهاب بیش ازحد در درمان بیماران مبتلابه کووید شدید کارایی دارند.
اما مقاله جدید منتشرشده در مجله پزشکی نیوانگلند جزئیات بیشتری به نتایج منتشرشده افزوده است. در این مقاله ذکرشده است که بعضی از زیرگروه های بیماران از افزودن باریسیتینیب بسیار بیشتر از دیگران بهره مند می شوند. در این کار آزمایی بیشتر از ۱۰۰۰ بیمار بیمارستانی مبتلابه کووید-۱۹ شرکت کردند و همگی آنان داروی رمدیسیور دریافت نمودند. افراد نیازمند به میزان بالای اکسیژن و یا دستگاه تنفس مصنوعی غیرتهاجمی داروی باریسیتینیب هم دریافت نمودند و هشت بار سریع تر بهبود یافتند.
دکتر بوگوما کابیسن تیتانجی، پزشک بیماری های عفونی در دانشگاه اموری ایالات متحده و پیشگام مطالعات اولیه باریسیتینیب ضد ویروس کرونا، می گوید: «من فکر می کنم داده ها به وضوح نقش باریسیتینیب را در درمان سریع تر بیماری کووید-۱۹ پشتیبانی می کنند».
دکتر تیتانجی همینطور خاطرنشان کرد، داده ها از آن حکایت می کند که در صورت استفاده از باریسیتینیب با داروی رمدیسیور تعداد مرگ ومیر بیماران و استفاده از دستگاه تنفس هم کاهش می یابد؛ اما این نتایج، مانند نتایجی که زمان بهبودی سریع تری را بیان می کند در میان شرکت کنندگان آزمایش یکسان نبود.
دکتر لورن هندرسون، روماتولوژیست کودکان در بیمارستان کودکان بوستون اظهار نمود: نتایج و احتمال وجود گزینه درمانی دیگری ضد ویروس کرونا دلگرم کننده است.
اما وی و چندین متخصص دیگر افزودند: هنوز امکان دارد دگزامتازون پیش فرض دارویی برای بیماران کووید-۱۹ شدید باشد که به پشتیبانی تنفسی نیاز دارند.
نتایج تحقیقات نشان داده است، دگزامتازون، برخلاف باریسیتینیب از مرگ ومیر بیماران مبتلابه کووید شدید جلوگیری می کند. دکتر ارین مک کراری، داروشناس بیماری های عفونی در دانشگاه پیتسبورگ اظهار داشت: دگزامتازون داروی ارزان و قابل دسترس است، درحالی که باریسیتینیب بیشتر بعنوان یک داروی خاص در نظر گرفته می شود و به صورت بالقوه موانعی در زنجیره تأمین بوجود می آورد.
چندین متخصص هم به آزمایش های دیگر موسسه ملی بهداشت اشاره کردند که مقایسه ای با دو روش درمانی را اجرا کردند؛ در یک روش بیماران بستری شده در بیمارستان را با رمدیسیور و باریسیتینیب تحت درمان قرار دادند و گروه دیگری که برای آنان رمدیسیور را با دگزامتازون تجویز کردند. دکتر مک کری همینطور به اهمیت مطالعه بیمارانی که هم باریسیتینیب و هم دگزامتازون دریافت می کنند، برای تعیین وجود مزایای فزاینده اشاره نمود.
دکتر آندره کالیل، پزشک بیماری عفونی در مرکز پزشکی دانشگاه نبراسکا و محقق اصلی مقاله جدید تصریح کرد: درحالی که دگزامتازون قبلا بعنوان یک درمان کاملا پذیرفته شده برای کووید-۱۹ تبدیل گشته است، اما این استروئید هنوز به مطالعه بیشتری نیاز دارد. وی به خیلی از مسائل جدی ایمنی با این دارو اشاره نمود. مانند سایر استروئیدها، دگزامتازون که به صورت گسترده التهاب را می کاهد، می تواند با عوارض جانبی ناخواسته ای ازجمله تشدید شرایطی مانند دیابت یا پوکی استخوان همراه شود.
منبع: اسمارت كاور
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب