تاثیر میكروب های مواد غذایی بر روده بیماران مبتلا به كرون

تاثیر میكروب های مواد غذایی بر روده بیماران مبتلا به كرون

سموم موجود در مواد غذایی و میکروب های بالقوه مضر مواد غذایی می توانند تاثیرات بدی بر روده های ما بگذارند و سبب برخی بیماریهای جزئی شوند. افراد سالم هنگام مبتلاشدن به چنین بیماری هایی بطور معمول در ضمن یک یا دو روز بهبود می یابند اما در افراد مبتلا به بیماری کرون اینطور نیست و زخم ها چرک می کنند و موجب درد شکم، خونریزی، اسهال و سایر علایم ناخوشایند می شوند.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه "واشنگتن" در سنت لوئیس و کلینیک کلیولند در مطالعه اخیرشان کشف کردند که قارچ موجود در غذاهایی مانند پنیر و گوشت های فرآوری شده می تواند موجب لطمه به روده در موش ها و افراد مبتلا به کرون شود و از بهبود آن جلوگیری کند اما درمان موش های آلوده با داروی ضد قارچ، قارچ را از بین می برد و اجازه می دهد تا زخم ها ترمیم شوند.
یافته های پژوهشگران نشان میدهد که داروهای ضد قارچ و تغییر در رژیم غذایی از روش های جدید در بهبود و ترمیم زخم روده و کاهش علایم بیماری کرون محسوب می شوند. بیماری کرون یکی از بیماریهای التهابی روده است که با التهاب دیواره روده مشخص می شود.
دکتر "اومانگ جین"(Umang Jain) نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: ما نمی گوییم که مردم از خوردن پنیر و گوشت فرآوری شده دست بکشند اما آنچه ما می گوییم این است که این قارچ ناشی از مواد غذایی می تواند به بافت ملتهب و لطمه دیده وارد شده و موجب لطمه بیشتر شود. ما در حال برنامه ریزی برای انجام یک مطالعه بزرگتر بر روی افراد هستیم تا دریابیم آیا بین رژیم غذایی و فراوانی این قارچ در روده ارتباط وجود دارد یا خیر که اگر چنین باشد ممکنست تغییر در رژیم غذایی بتواند سطح قارچ را کم کند و در نتیجه علایم بیماری کرون را کم کند.
کرون یکی از بیماری التهابی روده است و همانطور که از نام آن پیداست این التهاب مزمن در دستگاه گوارش پیش می رود و در درجه اول با داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی درمان می شود. این بیماری بطور مکرر عود می کند اما بعد از آن علایم گوارشی فرد کمی بهبود می یابد. طی عود کردن در دستگاه گوارشی افراد زخم های ملتهب و بازی ایجاد می شود که ممکنست این زخم ها تا هفته ها یا حتی ماه ها تغییری نکنند و ترمیم نشوند.
برای فهمیدن اینکه چرا پروسه زخم روده در بعضی از افراد طولانی می شود پژوهشگران موش هایی را که روده هایشان لطمه دیده بود را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که قارچ "Debaryomyces hansenii" در زخم ها فراوان است اما در قسمت های لطمه دیده روده وجود ندارد.
پژوهشگران گفتند که این قارچ بوسیله غذا و نوشیدنی به روده افراد وارد می شود. آزمایش های بیشتر نشان داد که وارد کردن قارچ مذکور به بدن موش هایی که روده آنها لطمه دیده بود، روند بهبودی را کند می کند و از بین بردن قارچ مذکور با داروی ضد قارچ آمفوتریسین ب(amphotericin B) سرعت آن را بیشتر می کند.
گرچه داروی آمفوتریسین B موثر است اما باید اظهار داشت که تنها به صورت تزریق وریدی وارد بدن می شود و بدین سبب نمی توان آنرا برای همه افراد تجویز کرد. بدین سبب حالا پژوهشگران در حال کار با شیمی دانان برای تولید یک ضد قارچ موثر هستند که به آسانی بیماران بتوانند (از راه دهان) آنرا مصرف کنند. آنها همین طور در حال بررسی این مساله هستند که آیا بین رژیم غذایی و میزان قارچ در دستگاه گوارش افراد ارتباط وجود دارد یا خیر.



1399/12/26
13:19:30
0.0 / 5
1208
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد