تشخیص بیماری های مزمن كلیه با كمك هوش مصنوعی

تشخیص بیماری های مزمن كلیه با كمك هوش مصنوعی

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، روشی مبتنی بر هوش مصنوعی عرضه کرده اند که می تواند به تشخیص بیماری های مزمن کلیه کمک نماید.


به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، پژوهشگران "دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون"(BUSM)، یک روش جدید مبتنی بر هوش مصنوعی ابداع نموده اند تا به پیشبینی بیماری پیش رونده و مزمن کلیه بپردازند.
"ویجایا کولاچالاما"(Vijaya Kolachalama)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: داشتن یک مدل کامپیوتری که بتواند گردش کار یک متخصص صدمه شناسی را تقلید کند و به ارزیابی درجه بیماری بپردازد، ایده هیجان انگیزی است چونکه این فناوری، پتانسیل افزایش کارآیی در روش های بالینی را دارد.
گردش کار متخصص صدمه شناسی روی میکروسکوپ معمولا کارهایی مانند افق گردی و بزرگنمایی قسمت های خاصی را شامل می شود که برای ارزیابی جنبه های متعدد صدمه شناسی صورت می گیرند.
این گروه پژوهشی متشکل از پنج متخصص اعصاب و روان با استفاده از یک نرم افزار، به بررسی میزان صدمه در بافت های کلیه پرداختند. پژوهشگران برای الگوبرداری از روش متخصصان بیماری های اعصاب و روان، از هوش مصنوعی برای ترکیب الگوها و خصوصیت های قسمت های فرعی و همینطور تصویر بافت کلیه استفاده کردند. به واسطه ترکیب این داده ها، یک مدل یادگیری عمیق برای پیشبینی سطح صدمه کلیوی طراحی شد.
کولاچالاما باور دارد مدلهای مبتنی بر هوش مصنوعی که می توانند میزان صدمه مزمن را به صورت خودکار تشخیص دهند، دومین گزینه در اقدامات بالینی هستند. وی ادامه داد: امکان دارد که نهایتا بتوان از این روش جهت بررسی سایر موارد صدمه شناسی اندام بهره برد که بر ارزیابی فیبروز متمرکز است.
این پژوهش، در "American Journal of Pathology" به چاپ رسید.




منبع:

1400/03/05
11:33:10
5.0 / 5
1464
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد