نتایج یك مطالعه جدید نشان می دهد

جلوگیری از پیر شدن امكان پذیر نیست

جلوگیری از پیر شدن امكان پذیر نیست

تعدادی از محققان در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند، هرچه درباره داروهای ضد پیری شنیده اید فراموش کنید چونکه راهی برای جلوگیری از پیری وجود ندارد.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از گاردین، سالانه داروهای زیادی تحت عنوان داروی جوانسازی و یا داروهای ضدپیری روانه بازار می شوند که تعدادی از آنها نه فقط در جوانسازی بافت های بدن نقشی ایفا نمی کنند بلکه تعدادی از آنها عوارض جبران ناپذیری نیز دارند. ضد پیری یکی از واژه های باب روز است که ممکنست شما در طول روز حداقل یک دفعه این عبارت را از زبان اشخاص بشنوید. طبق آمار شرکت "استاتیستا"(Statista) تنها در سال ۲۰۲۰، ارزش بازار جهانی داروهای ضد پیری حدود ۵۸.۵ میلیارد دلار آمریکا برآورد شده است.
بله در حقیقت فروش داروهای ضد پیری کلاهبرداری است که روند آن ادامه دارد. بتازگی در یک مطالعه جدید گروهی از دانشمندان ۱۴ کشور مختلف همه تحقیقات انجام شده درباره موارد ضد پیری را فریب و تقلبی دانسته اند. آنها در این مطالعه فرضیه "نرخ ثابت پیری" را آزمایش کردند که این فرضیه نشان میدهد که یک گونه، از بزرگسالی دارای یک نرخ پیری ثابت است که این نرخ پیری تحت تاثیر اقدامات ضد پیری قرار نمی گیرد.
در این مطالعه که در مجله "Nature Communications" انتشار یافته مجموعه ای از ۳۹ داده از انسان ها و نخستی سانان از هفت گونه مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.
پژوهشگران این مطالعه اظهار کردند: یافته های ما از فرضیه نرخ ثابت پیری پشتیابی می کند و این بدان معناست که محدودیت های بیولوژیکی برای کند کردن روند پیری در انسان وجود دارد. شاید بپرسید این به چه معنا است که باید بگویم به آن معناست که نمی توانید روند پیری را دور بزنید. امید به زندگی یا متوسط طول عمر ممکنست در صورت عوامل محیطی مناسب افزایش پیدا کند اما در آخر همه ما به سمت پیری و در آخر مرگ پیش می رویم.
"خوزه مانوئل آبرتو"(José Manuel Aburto) از مرکز علوم جمعیتی "لوورهالم" دانشگاه آکسفورد اظهار داشت: یافته های ما تأیید می کنند که امید به زندگی در جمعیت افرادی که سالیان پیش زندگی می کردند، پایین بود و بنا بر این خیلی از افراد جوان فوت می کردند. اما با پیشرفت علم پزشکی، اجتماعی و محیطی امید به زندگی بالا رفته است و میزان طول عمر افراد بالا رفته است. البته گفتنی است در این سالها مسیر حرکت به سمت مرگ در پیری تغییر نکرده است و زیست شناسی تکاملی بر هر چیزی پیروز شده و با وجود پیشرفت های پزشکی، پژوهشگران قادر به بر طرف کردن این محدودیت ها نبوده اند. بدین سبب بهتر است خوب زندگی کنید و تاجای ممکن از زندگی لذت ببرید.
دانشمندان دهه ها تلاش نموده اند تا از قدرت ژنومیک و هوش مصنوعی برای پیدا کردن راهی برای جلوگیری یا حتی معکوس کردن روند پیری استفاده کنند.
بحث در مورد این که چه مدت بیشتری می توانیم زندگی نماییم، چندین دهه است که ذهن جامعه دانشگاهی را به خود مشغول کرده است و آنها به دنبال جستجوی راز زندگی طولانی مدت و سلامت هستند که این مورد خصوصاً در انگلستان برجسته است چونکه در آنجا حداقل ۲۶۰ شرکت، ۲۵۰ سرمایه گذار، ۱۰ موسسه غیرانتفاعی و ۱۰ آزمایشگاه تحقیقاتی با بهره گیری از پیشرفته ترین فناوری ها بصورت فعالانه به بررسی این مساله می پردازند. دولت انگلیس حتی بخش های جداگانه هوش مصنوعی و طول عمر را با قرار دادن هر دو در چهار چالش بزرگ استراتژی صنعتی که هدف آنها قرار دادن انگلیس در خط مقدم صنایع آینده است، در اولویت قرار داده است. اما آنچه در این بحث جا مانده است، تحقیق درباره مقایسه طول عمر جمعیت های گوناگون حیوانات با انسان ها و بررسی آنچه که موجب مرگ و میر می شود، است که پژوهشگران این مطالعه این شکاف جا مانده را پر کرده اند. آبرتو در این زمینه اظهار داشت: این مجموعه فوق العاده متنوع از داده ها به ما امکان مقایسه اختلافات مرگ و میر بین گونه های مختلف را داد.
آبرتو در ادامه اضافه کرد: ما داده های تولد و مرگ انسان ها و نخستی سانان غیرانسانی را مقایسه کردیم و دریافتیم که این الگوی کلی مرگ و میر در همه آنها یکسان است. این نشان میدهد که عوامل بیولوژیکی(و نه عوامل محیطی) در نهایت طول عمر را کنترل می کنند.
"دیوید جمز"(David Gems) استاد کهولت شناسی از موسسه پیری سالم کالج دانشگاهی لندن اظهار داشت که خلاصه این مطالعه حاکی از آنست که مطالعه ذکر شده یک مطالعه بسیار قوی است که یک موضوع را ستیزه جویانه و درست اثبات می کند. تمام مجموعه داده های بررسی شده توسط این گروه از پژوهشگران همان الگوی کلی مرگ و میر را نشان می دهد: خطر بالای مرگ و میر در نوزادی که این روند به سرعت در سالهای نوجوانی که شخص بطور کامل رشد نیافته کاهش پیدا می کند و تا اوایل بزرگسالی نیز کاهشی است و سپس بطور مداوم با افزایش سن افزایش می یابد.



1400/03/31
10:30:45
5.0 / 5
1278
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد