بررسی الگوی مداری اجرام فرانپتونی

بررسی الگوی مداری اجرام فرانپتونی

پژوهشگران ˮدانشگاه نیویورک ابوظبیˮ(NYUAD) در مطالعه اخیرشان دریافته اند دو گروه از اجرام فرانپتونی الگوهای مداری بسیار متفاوتی دارند.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، اجسام فرانپتونی(TNO) به اجرامی در منظومه شمسی گفته می شود که مداری فراتر از نپتون داشته باشد. آنها فسیل های زمان اولیه تشکیل منظومه شمسی هستند که مطالعه آنها می تواند اطلاعات ارزشمندی از شکل گیری و تکامل منظومه شمسی در اختیار پژوهشگران قرار دهد.
بتازگی دانشمندان دو گروه از اجرام فرانپتونی با رنگ سطح متفاوت که دارای الگوهای مداری بسیار متفاوتی نیز هستند را کشف کرده اند.
این مطالعه به سرپرستی "محمد علی دیب"(Mohamad Ali-Dib) دانشمند تحقیقاتی مرکز اخترشناسی، ذرات و فیزیک سیاره ای "دانشگاه نیویورک ابوظبی" انجام شد. یافته های این مطالعه می تواند زمینه را برای درک بیشتر شکل گیری کمربند کویپر فراهم آورد.
اجرام فرانپتونی به طور معمول برمبنای رنگ های سطحی خود "قرمز کم رنگ" یا "قرمز پررنگ"(که اغلب قرمز نامیده می شود) تلقی می شوند. با این وجود دانشمندان هنگام تجزیه و تحلیل مجموعه داده های سال ۲۰۱۹ دریافتند که هر دو جرم فرانپتونی دارای الگوی مداری متفاوتی هستند. با محاسبات بیشتر مشخص شد که دو گروه اجرام فرانپتونی در مکان های دیگری تشکیل شده و این امر به دیکوتومی مدار و رنگ آنها منجر گردیده است. دیکوتومی بیان کننده ساختاری است که در آن اجزا به دو بخش تقسیم می شوند. این دو بخش در مقابل یکدیگر و در عین حال تکمیل کننده یکدیگر نیز هستند.
تا حالا مدلهای زیادی برای مطالعه روند تکامل کمربند کویپر به وجود آمده است. با این وجود این مدلها فقط به بررسی ریشه ساختار مداری یا رنگ های آنها پرداخته و همزمان به مطالعه هر دو نمی پردازند.
علی دیب اظهار داشت: در دست داشتن داده های بیشتر می توانند به توسعه مدلهای دقیق تر منظومه شمسی منجر شود.



1400/04/01
21:59:28
5.0 / 5
1076
تگها: ساخت
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد