اولین چاپ ۳ بعدی تومور مرگبار مغزی

اولین چاپ ۳ بعدی تومور مرگبار مغزی

به گزارش اسمارت کاور دانشمندان برای نخستین بار یک تومور مرگبار مغزی را چاپ سه بعدی کردند که کامل ترین مدل ساخته شده در آزمایشگاه تابحال است.



به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، محققان با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی نخستین تومور گلیوبلاستومای فعال در نوع خویش را در محیطی شبیه به مغز چاپ کرده اند که از رگ های خونی هم میزبانی می کند.

این کار می تواند راه را برای توسعه روش های جدید برای بهبود درمان و تسریع در کشف داروهای جدید با استفاده از این امکان برای محققان در درمان در یک محیط شبیه سازی شده هموار کند.

به گفته محققان دانشگاه تل آویو(TAU)، این گسترده ترین شبیه سازی تومور و بافت اطراف آن است. بر مبنای مطالعه انتشار یافته در مجله Science Advances، مدل سه بعدی این تومور شامل یک سیستم پیچیده از لوله های شبیه عروق خونی است که از راه آنها سلول های خونی و داروها جریان می یابند و تومور واقعی را شبیه سازی می کنند.

گلیوبلاستوما یک نوع سرطان تهاجمی و شایع ترین تومور بدخیم اولیه سیستم عصبی مرکزی است که در نخاع یا مغز بروز می کند و باآنکه امکان دارد نادر باشد، اما بسیار ترسناک است، چونکه به سرعت توسعه می یابد و تقریباً همیشه کشنده است. همه این خصوصیت ها درمان آنرا بسیار دشوار می کند، بنابراین است که درمان آن باید دقیق باشد و معمولا به دوره های شیمی درمانی و پرتودرمانی نیاز دارد که اغلب بیماران طی تکمیل آن بسیار بیمار می شوند.

داروهای جدید همیشه می توانند کمک کننده باشند. با این وجود، فرآیندهای فعلی توسعه دارو زمان بر است و نحوه عملکرد یک دارو در بدن بیمار به درستی مشخص نمی گردد.

پروفسور "رونیت ساچی فاینارو" محقق ارشد این مطالعه توضیح داد: سرطان مانند همه بافت ها در یک ظرف یا لوله آزمایشگاهی بسیار متفاوت از بدن انسان رفتار می کند. تقریباً ۹۰ درصد از تمام داروهای تجربی در آزمایشات بالینی شکست می خورند، چونکه موفقیتی که در آزمایشگاه به دست می آید، در بیماران ایجاد نمی گردد.

به همین دلیل دانشمندان TAU به چاپ سه بعدی روی آوردند. آنها با انجام تحقیقات دقیق توانستند نخستین مدل سه بعدی از تومور گلیوبلاستوما را در جهان ایجاد کنند که دارای بافت سرطانی چاپ سه بعدی و محیط تومور اطراف آن است که بر رشد تومور تاثیر می گذارد.

این تومور از ترکیب ژل شبیه به مغز ساخته شده است و دارای سیستم پیچیده ای از لوله های شبیه عروق خونی است که سلول های خونی و داروها از راه آنها جریان می یابد. این به آنها اجازه داد تا ببینند که چگونه یک تومور واقعی شکل می گیرد و چگونه به درمان ها پاسخ می دهد.

"فاینارو" توضیح داد: فرآیندی که در آن ما یک تومور را چاپ می نماییم این است که به اتاق عمل می رویم، بافت را از تومور بیمار خارج می نماییم و مطابق با تصاویر MRI آن بیمار، تومور را چاپ می نماییم. ما حدود دو هفته فرصت داریم که می توانیم تمام روش های درمانی مختلف را برای ارزیابی اثربخشی آنها بر روی آن تومور خاص مورد آزمایش قرار دهیم و با پاسخ به اینکه بهترین درمان کدام است، به سراغ درمان آن روی بیمار برویم.

یکی از جنبه های هیجان انگیز این پیشرفت این است که شناسایی پروتئین ها و ژن ها در سلول های سرطانی که می توانند بعنوان اهداف جدیدی برای داروها عمل کنند، می تواند در مبارزه ما با سرطان انقلابی باشد.

وی اضافه کرد: اگر از تومور یک بیمار همراه با بافت های اطراف آن نمونه برداری نماییم، می توانیم ۱۰۰ تومور کوچک را از این نمونه چاپ سه بعدی نماییم و خیلی از داروهای مختلف را با ترکیب های مختلف روی آنها آزمایش نماییم تا درمان بهینه برای این تومور خاص کشف شود. ضمن این که ما می توانیم ترکیبات گوناگونی را بر روی یک تومور چاپ سه بعدی شده آزمایش کرده و تصمیم بگیریم که کدام یک بیشترین امید را برای توسعه و سرمایه گذاری بیشتر بعنوان یک داروی بالقوه دارد.

محققان توانستند با استفاده از تکنیک جدید خود یک مسیر خاص پروتئینی را هدف قرار دهند که سیستم ایمنی را قادر می سازد به جای کشتن سلول های سرطانی کشنده، به گسترش گلیوبلاستوما کمک نماید. در نتیجه رشد گلیوبلاستوما کند شده و تهاجم آن متوقف گردید.

"فاینارو" می گوید: ما ثابت کردیم که مدل چاپ سه بعدی ما برای پیشبینی اثربخشی درمان، کشف داروی هدف و توسعه داروهای جدید مناسب می باشد.




1400/05/30
13:39:42
5.0 / 5
1091
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد