ساخت نخستین بالگرد هیدروژنی سرنشین دار جهان

ساخت نخستین بالگرد هیدروژنی سرنشین دار جهان

نخستین بالگرد هیدروژنی سرنشین دار جهان که موسس توسعه سیستم های پیل سوختی هیدروژنی برای همه پرنده های برقی عمودپرواز(eVTOL) است، در دست ساخت است.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، نخستین بالگرد هیبریدی یا ترکیبی هیدروژن-الکتریکی جهان درحال ساخت است و مقرر است در سال ۲۰۲۵ به آسمان برود.
ترکیب رویایی پرنده های عمودپرواز برقی با سوخت هیدروژنی با همکاری شرکت های "های پوینت"(HyPoint) که توسعه دهنده پیل های سوختی هیدروژنی است و "پیاسکی ایرکرفت"(Piasecki Aircraft) به دنبال ساخت نخستین بالگرد هیدروژنی سرنشین دار جهان هستند.
همین طور آنها به شکل همزمان درحال توسعه و گرفتن مجوز برای یک سیستم پیل سوختی هیدروژنی هستند که می تواند به هر پرنده عمودپرواز برقی موجود در بازار اضافه شود.
این شرکتها امیدوارند که این سیستم بطور اساسی بُرد این هوانوردها را افزایش دهد.
این تیم تحقیقاتی می خواهد از تازه ترین سیستم پیل سوختی هیدروژنی خنک کننده توربو "های پوینت" استفاده نماید که دارای توان ۲۰۰۰ کیلووات بر کیلوگرم و چگالی بالای انرژی تا ۱۵۰۰ وات ساعت بر کیلوگرم است که از نظر ظرفیت بُرد یک گام بزرگ است.
برای تحقق این اعداد، باتری های لیتیوم-یونی سنتی امروزی که بیشتر eVTOLها از آنها استفاده می نمایند، تنها می توانند تا حدود ۳۵۰ وات ساعت بر کیلوگرم چگالی انرژی داشته باشند.
در مقایسه با سیستم هیدروژنی خنک شونده با مایع، سیستم های پیل سوختی هیدروژنی خنک شونده با هوا از نظر نسبت قدرت به وزن سه برابر کارآمدتر هستند.
بدین سبب با بهره گیری از فناوری "HyPoint"، برنامه فعلی تیم تحقیقاتی توسعه پنج سیستم سوخت هیدروژنی ۶۵۰ وات ساعت بر کیلوگرم برای این بالگرد است که دو برابر بیشتر از سیستم های فعلی است.
سیستم های "های پوینت" ابتدا باید آزمایش های زمینی، پروازهای نمایشی و دریافت گواهینامه کامل را پشت سر بگذارد و در نهایت، کل این سیستم دارای چهار برابر چگالی انرژی بیشتری نسبت به باتری های لیتیوم-یونی فعلی خواهد بود که هزینه ساخت آن تا ۵۰ درصد کمتر است.
بعد از توسعه کامل این بالگرد، شرکت "پیاسکی" مجوز انحصاری این فناوری را خواهد داشت و "های پوینت" مالکیت فناوری پیل سوختی هیدروژنی را خواهد داشت.
اما بعد از اتمام کار، این سیستم می تواند به شرکت های سازنده eVTOL در سراسر جهان ارائه شود و باتوجه به توسعه جهانی فناوری eVTOLها، از پرنده های تک نفره گرفته تا نسخه های بزرگتر با ۴۰ سرنشین، واضح است که بازار بزرگی برای این فناوری وجود دارد.
باتوجه به توافق بین این دو شرکت، امید است که نخستین سیستم پیل سوختی هیدروژنی تا سال ۲۰۲۳ به شرکت "پیاسکی" تحویل داده شود و این بالگرد با نام "PA-۸۹۰" در سال ۲۰۲۵ به آسمان برود.



1400/06/06
22:37:44
5.0 / 5
1364
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد