کشف مکانیسمی که می تواند عفونت زایی کروناویروس را کم کند

کشف مکانیسمی که می تواند عفونت زایی کروناویروس را کم کند

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، مکانیسمی را کشف کرده اند که می تواند عفونت زایی انواع مختلف کروناویروس را تعدیل کند.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از وب سایت رسمی موسسه ملی سلامت آمریکا، دانشمندان دریافته اند که یک پروسه در سلول ها ممکنست با محدود کردن عفونت زایی کروناویروس و جهش در سویه های آلفا و دلتا، بر توانایی انتشار کروناویروس غلبه کند.
از زمان شروع همه گیری کروناویروس در اوایل سال ۲۰۲۰، چندین نوع عفونی تر آن پدیدار شده اند. بعد از کروناویروس اصلی، سویه آلفا که در اوایل سال ۲۰۲۱ در آمریکا گسترش یافت و سویه دلتا که حالا رایج ترین سویه درحال گردش است، ظاهر شدند. اینگونه ها، جهش هایی یافته اند که به آنها کمک می نماید تا آسان تر گسترش یابند و افراد را آلوده کنند. خیلی از این جهش ها بر پروتئین خوشه ای تأثیر می گذارند که کروناویروس از آن برای ورود به سلول ها استفاده می نماید. "کلی تن هاگن"(Kelly Ten Hagen)، پژوهشگر "موسسه ملی سلامت آمریکا"(NIH) و گروهش در تلاش هستند تا بفهمند که این تغییرات چگونه عملکرد ویروس را تغییر می دهند.
"رنا دسوزا"(Rena D’Souza)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: پژوهشگران موسسه ملی سلامت آمریکا طی همه گیری، از تخصص خود برای پاسخ دادن به سؤالات کلیدی در مورد کووید-۱۹ بهره برده اند. این پژوهش، بینش جدیدی را در مورد عفونت زایی سویه های آلفا و دلتا ارائه می دهد و چارچوبی را برای توسعه درمان های آینده فراهم می آورد.
سطح خارجی کروناویروس، با پروتئین های خوشه ای پوشیده شده است که ویروس از آنها برای اتصال به سلول ها و ورود به آنها استفاده می نماید. با این وجود، پروتئین خوشه ای قبل از این اتفاق باید با مجموعه ای از شکاف ها توسط پروتئین های میزبان فعال شود که با آنزیم "فیورین"(Furin) شروع می شود. بنظر می رسد در سویه های آلفا و دلتا، جهش در پروتئین خوشه ای موجب افزایش شکافتگی فیورین می شود و ورود ویروس به سلول ها را ساده تر می کند.
بررسی ها نشان داده اند که در بعضی موارد می توان با افزودن مولکول های قندی بزرگ طی فرآیندی که با آنزیم های "GALNTs" صورت می گیرد، شکافتگی پروتئین را کم کرد. هاگن و گروهش به این فکر کردند که آیا این اتفاق برای پروتئین خوشه ای کروناویروس هم رخ می دهد و اگر چنین است، آیا عملکرد پروتئین تغییر می کند یا خیر.
دانشمندان برای فهمیدن این موضوع، اثرات فعالیت آنزیم GALNT بر پروتئین خوشه ای را در سلول های مگس میوه و پستانداران بررسی کردند. آزمایش ها نشان داد که یکی از این آنزیم ها موسوم به "GALNT1"، قندها را به پروتئین خوشه ای کروناویروس اضافه می کند و این فعالیت به کاهش شکافتگی فیورین منجر می شود. در مقابل، جهش های پروتئین خوشه ای مانند جهش های موجود در سویه های آلفا و دلتا، فعالیت GALNT1 را کاهش و شکافتگی فیورین را می افزایند. این نشان میدهد که فعالیت GALNT1 ممکنست تا حدی برش فیورین را سرکوب کند. جهش های آلفا و دلتا بر این اثر غلبه می کنند و اجازه می دهند که برش فیورین کنترل نشود.
آزمایش های بیشتر، این ایده را تأیید کرد. پژوهشگران، خوشه های اصلی و جهش یافته را در سلول های پرورش یافته در ظروف آزمایشگاهی بیان نمودند. آنها تمایل سلول ها را به ترکیب شدن با همسایگان خود مورد بررسی قرار دادند؛ رفتاری که ممکنست گسترش ویروس را طی عفونت، ساده تر کند. پژوهشگران دریافتند سلول هایی که پروتئین خوشه ای جهش یافته را بیان می کنند، بیشتر از سلول های کروناویروس اصلی با همسایگان ترکیب می شوند.
هاگن اظهار داشت: یافته های ما نشان می دهند که جهش های رخ داده در سویه های آلفا و دلتا، بر اثر کاهش دهنده فعالیت GALNT1 غلبه می کنند. این مساله ممکنست توانایی کروناویروس را برای ورود به سلول ها افزایش دهد.
پژوهشگران جهت بررسی اینکه آیا این پروسه ممکنست در انسان نیز رخ بدهد، بیان آران ای را در سلول های داوطلبان سالم تجزیه و تحلیل کردند. پژوهشگران، بیان گسترده GALNT1 را در سلول های دستگاه تنفسی تحتانی و فوقانی یافتند که مستعد مبتلاشدن به کروناویروس هستند. این مساله نشان میدهد این آنزیم می تواند بر عفونت در انسان نیز تأثیر بگذارد. پژوهشگران، این نظریه را مطرح نمودند که تفاوت های فردی در بیان GALNT1 می توانند بر شیوع ویروس موثر باشند.
هاگن اضافه کرد: این پژوهش نشان میدهد که فعالیت GALNT1 ممکنست عفونت ویروسی را تعدیل کند و بینشی را در مورد این که چگونه جهش در سویه های آلفا و دلتا ممکنست بر این مساله تأثیر بگذارد، ارائه می دهد. این اطلاعات می توانند به کوشش های آینده برای توسعه مداخلات جدید کمک کنند.
این پژوهش، در مجله "PNAS" به چاپ رسید.



1400/08/16
13:12:28
5.0 / 5
1070
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد