به صدای قمر گانیمد مشتری گوش فرا دهید

به صدای قمر گانیمد مشتری گوش فرا دهید

اصوات جمع آوری شده در طول مأموریت گذر از کنار قمر گانیمد مشتری اخیرا توسط ناسا انتشار یافته است.


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از ناسا، اصوات ثبت شده هنگام گذر از کنار قمر گانیمد، میدان های مغناطیسی و مقایسه قابل توجه اقیانوس ها و جو زمین و مشتری در طول یک جلسه در مورد مأموریت سفر فضاپیمای "جونو" ناسا به "مشتری" در نشست پاییزی اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا در نیواورلئان(New Orleans) مورد بحث قرار گرفت.
"اسکات بولتون"(Scott Bolton)، محقق اصلی مأموریت جونو از موسسه جنوب غربی در سن آنتونیو یک نوار صوتی ۵۰ ثانیه ای از داده های جمع آوری شده طی گذر فضاپیمای جونو از کنار قمر سیاره مشتری در روز هفتم ژوئن سال ۲۰۲۱، عرضه کرده است.
تجهیزات کاوشگر جونو داده های امواج رادیویی الکتریکی و مغناطیسی مغناطیس سپهر سیاره مشتری را جمع آوری کرده بودند. سپس فرکانس این داده ها بگونه ای تنظیم شد که در محدوده ی صوتی قابل شنیدن برای انسان قرار گیرد تا این فایل صوتی ساخته شود.
بولتون می گوید: این موسیقی بگونه ای است که گویی سوار فضاپیمای "جونو" شده اید که برای نخستین بار بعد از دو دهه از کنار قمر گانیمد گذر می کند.
اگر به دقت گوش کنید، تغییر ناگهانی از فرکانس پایین به فرکانس های بالاتر را احساس خواهید کرد که نشان دهنده ی ورود به منطقه ای متفاوت در مغناطیس سپهر گانیمد است.
تجزیه و تحلیل و مدل سازی داده های این امواج در حال انجام می باشد.
"ویلیام کورث"(William Kurth)، از دانشگاه آیووا(Iowa) و از محققین ارشد این تحقیقات می گوید: امکان دارد تغییر در فرکانس به علت گذر از نیمکره شب گانیمد به نیمکره روز آن باشد.
"جونو" در نزدیک ترین حالت به گانیمد در فاصله ۱۰۳۸ کیلومتری از سطح این قمر قرار گرفت و در آن زمان با سرعت ۶۷ هزار کیلومتر در ساعت درحال حرکت بود.
مشتری مغناطیسی
"جک کانرنی"(Jack Connerney) از مرکز پرواز فضایی گادرد ناسا در گرین بلت، مریلند، محقق اصلی مغناطیس سنج کاوشگر "جونو" و محقق اصلی این مأموریت است. اعضای تیم او دقیق ترین نقشه از میدان مغناطیسی سیاره مشتری را تهیه کرده اند.
این نقشه از داده های جمع آوری شده طی ۳۲ بار گردش جونو در مدار مشتری بوجود آمده است و بینشی جدید در مورد لکه آبی بزرگ اسرارآمیز این سیاره گازی غول پیکر عرضه می دهد. داده های جونو نشان داده است که تغییری در میدان مغناطیسی این سیاره طی پنج سال گردش کاوشگر "جونو" رخ داده است و لکه آبی بزرگ با سرعت چهار سانتی متر در ثانیه به سمت شرق سیاره در حرکت است. برخلاف لکه آبی، لکه سرخ بزرگ این سیاره درحال حرکت به سمت غرب است.
این نقشه جدید همینطور نشان داده است که بادهای منطقه ای مشتری درحال متلاشی کردن لکه بزرگ آبی هستند. این بدان معناست که بادهای منطقه ای به اعماق سیاره راه یافته اند.
بادهای منطقه ای(zonal winds) جریان هایی هستند که از شرق به غرب و بالعکس از غرب به شرق در حرکتند و نوارهای ظاهر مشتری را ایجاد می کنند.
این نقشه مغناطیسی جدید به دانشمندان امکان مقایسه میدان مغناطیسی زمین و مشتری را می دهد. این داده ها حرکت دینامو(dynamo) را نشان داده است. دینامو مکانیسمی است که طی آن اجرام آسمانی؛ مثلا یک سیاره در شرایط زمین یا یک ستاره مانند خورشید، یک میدان مغناطیسی بوجود می آورد.
داده های مأموریت جونو می تواند اسرار اثر دینامو را نه تنها در مشتری بلکه در سایر سیارات همچون زمین آشکار کند.



گرداب های مشتری، گرداب های اقیانوسی
"لیا سیگلمن"(Lia Siegelman)، اقیانوس شناس فیزیکی و دانشجوی فوق دکتری در موسسه اقیانوس شناسی اسکریپس در دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو، بعد از آنکه متوجه شباهت طوفان های قطب مشتری به گرداب های اقیانوسی شد، تصمیم به مطالعه دینامیک جو مشتری گرفت. مدلهای ساده سازی شده از قطب مشتری نشان داده است که الگوها خود به خود پدیدار می شوند و برای همیشه باقی می مانند. این بدان معناست که ساختار هندسی این سیاره امکان به وجود آمدن چنین الگوهایی را می دهد.
محققان مأموریت جونو تصویر جدیدی از حلقه های غبار کم نور مشتری منتشر نمودند که توسط دوربین ستاره ای Stellar Reference Unit کاوشگر ثبت شده بود.



منبع:

1400/09/28
12:27:44
5.0 / 5
917
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد