آیا امکان ساخت ایستگاه فضایی در ماه وجود دارد؟

آیا امکان ساخت ایستگاه فضایی در ماه وجود دارد؟

حضور یک ایستگاه فضایی در ماه می تواند بسیار مفید باشد اما آیا امکان ساخت یک ایستگاه فضایی در ماه وجود دارد؟ آیا انسان ها می توانند این رویا را به حقیقت تبدیل کنند؟


به گزارش اسمارت کاور به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، تابحال بشر چندان در جهت تحقق این رویا به حقیقت موفق نبوده است. یکی از دلایلی که ما ایستگاه فضایی روی ماه نساخته ایم این است که افراد زیادی به آنجا فرستاده نشده اند و تابحال تنها در شش مأموریت موفق شده ایم فضانوردان را به ماه ببریم. این فرود روی ماه هم در یک دوره سه ساله و بین سالهای ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۲ انجام شد و بخشی از یک سری مأموریت های فضایی به نام مأموریت های آپولو بود.
نوع موشکی که آن سال ها برای ارسال فضانوردان به ماه استفاده شد، موشکی بسیار قدرتمند به نام "سترن ۵ " بود که دیگر تولید نمی گردد. این بدان معناست که هم اکنون، ما موشکی نداریم که به اندازه کافی قدرتمند باشد که بتواند افراد را به ماه برساند چه رسد به این که بتوانیم یک ایستگاه فضایی در آنجا بسازیم.
اما ما باردیگر آغاز به ساخت موشک های قدرتمند کرده ایم. شرکت اکتشاف فضایی اسپیس ایکس درحال ساخت موشک های جدیدتر و بزرگ تر است که می تواند فضانوردان را به ماه برساند. ناسا همینطور درحال برنامه ریزی مأموریت های جدیدی برای ارسال فضانوردان به ماه است.
با این وجود، تفاوت زیادی بین یک سفر کوتاه و ساخت ایستگاه فضایی در ماه وجود دارد. یکی از طریق های انجام آن این است که قطعات ایستگاه فضایی را به صورت تکه تکه روی زمین ساخته، قطعات را به ماه برده و سپس آنرا در ماه کنار یکدیگر قرار دهیم. این کار شبیه نحوه ساخت ایستگاه فضایی بین المللی است چون که طی آن پروژه، قطعاتی به فضا برده شد و سپس توسط فضانوردان در کنار هم قرار گرفتند.
با این وجود، ایستگاه فضایی بین المللی تنها ۲۵۰ مایل(۴۰۰ کیلومتر) از سطح زمین فاصله دارد. اما فاصله ماه تا زمین ۲۳۰ هزار مایل(۳۸۴هزار کیلومتر) است. هر سفر به ماه حدود سه روز طول می کشد و به مقادیر باورنکردنی سوخت برای سفر به آنجا نیاز است که این مورد هم به صورت بالقوه بر مشکلات آب و هوایی روی زمین می افزاید.
هم اکنون بهترین ایده این است که پایه و اساس ایستگاه فضایی را تا حد امکان از موادی که در ماه یافت می شود، بسازیم. بتن قمری(Lunar concrete) بعنوان مصالح ساختمانی احتمالی در آنجا، روی زمین مورد آزمایش قرار گرفته اند.
روی زمین می توانید از شن یا ماسه، سیمان و آب، بتن بسازید. ما هیچ کدام از این موارد را در ماه نداریم، اما آنچه داریم گرد و غبار و گوگرد ماه است. این مواد را میتوان ذوب و با هم مخلوط کرد. هنگامی که این مخلوط سرد شود، ماده جامدی تولید می کنند که از خیلی از موادی که ما در زمین استفاده می نماییم قوی تر است.
مساله دیگری که باید به آن توجه نمود، مساله غذا و انرژی است. ما همینطور باید به این فکر نماییم فضانوردانی که در ایستگاه فضایی می مانند به چه چیزهایی نیاز دارند. مهم ترین چیز تأمین غذا و برق برای تأمین انرژی تجهیزات، تولید غذا و هوای قابل تنفس است. دانشمندان روی چگونگی رشد غذا در فضا کار کرده اند. در ایستگاه فضایی بین المللی، فضانوردان درحال انجام آزمایش هایی برای رشد سبزیجات با استفاده از روش بالش های خاکی(soil pillows) هستند. گزینه دیگر پرورش گیاهان با استفاده از روش هیدروپونیک است.
کشت هیدروپونیک یا آب کشت شیوه کشت گیاه بدون خاک می باشد. در این نوع کشت متخصصان نیازهای غذایی گیاه را اندازه گیری کرده و به جای خاک با استفاده از آبی که به گیاه داده می شود با افزودن عناصر ریزمغذی و درشت مغذی و نگه داشتن گیاه توسط مواد نگهدارنده بی اثر مانند پرلیت عملاً احتیاج به خاک منتفی می شود.
به دست آوردن انرژی در ماه پیچیده تر از حد تصور ما است. بهترین راه استفاده از انرژی خورشیدی حاصل از خورشید است. با این وجود، ماه هر ۲۸ روز یک مرتبه می چرخد. این بدان معناست که یک ایستگاه فضایی در یک موقعیت ثابت روی ماه به مدت ۱۴ روز در خورشید و سپس به مدت ۱۴ روز در تاریکی خواهد بود و بدون نور، تجهیزات خورشیدی هم کار نخواهند کرد.
یکی از طریق های حل این مشکل، ساخت ایستگاه فضایی در قطب شمال یا جنوب ماه و تغییر موقعیت پنل های خورشیدی در سطح ماه است. در آن صورت این پنل ها نور خورشید را دریافت می کنند چونکه می توانند بچرخند. از سوی دیگر، امکان دارد اصلا نیازی به یک پایگاه در سطح ماه نداشته باشیم چونکه ناسا درحال برنامه ریزی برای ساخت ماهواره ای برای گردش به دور ماه است. موشک هایی که از سطح ماه پرتاب می شوند، برای فرار از گرانش ماه سوخت بیشتری مصرف می کنند، اما این مورد درباره ماهواره چندان زیاد نیست. این بدان معناست که وجود ماهواره حتی بهتر از یک پایگاه در ماه خواهد بود.




منبع:

1400/10/14
19:06:16
5.0 / 5
907
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد