رئیس كارگروه جایزه مصطفی:

آخرین وضعیت واكسن كرونای برنده جایزه مصطفی

آخرین وضعیت واكسن كرونای برنده جایزه مصطفی

به گزارش اسمارت كاور رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشكی جایزه مصطفی اظهار داشت: پیشبینی می شود برنده جایزه مصطفی كه در فرایند تولید واكسن كرونا گام برداشته تا نیمه اكتبر تاییدیه های واكسن را دریافت كند.



به گزارش اسمارت کاور به نقل از مهر، دکتر رسول دیناروند رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی امروز در سومین نشست ترویج علم بنیاد مصطفی (ص) با مبحث آخرین دستاوردهای حوزه واکسن کرونا که به صورت آنلاین برگزار شد، تصریح کرد: ساخت واکسن چندین استراتژی بیشتر ندارد و یکی از این استراتژی ها زیرساخت است.
وی با اشاره به اینکه این زیرساخت ها برای تولید واکسن در ایران وجود دارد، اظهار داشت: پژوهشگران ایرانی روشی با استفاده از ویروس های ضعیف شده برای تولید واکسن را در پیش گرفته اند؛ این یک روش قدیمی برای ساخت واکسن به حساب می آید.
بررسی تولید واکسن در کشورهای دیگر
دیناروند در مورد واکسن روسیه برای جلوگیری از ویروس کرونا تصریح کرد: این واکسن الان تأییدیه های اورژانسی را دریافت کرده است.
وی اضافه کرد: همینطور دو شرکت چینی هم توانسته اند با همین استراتژی، تأییدیه ها را دریافت نمایند.
رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی باتأکید بر اینکه برخی کشورها که تأییدیه اورژانسی دریافت کرده اند، حالا در مراحل کارآزمایی هایی هستند، افزود: در کشور چنین زیرساختی وجود ندارد که بتواند تأییدیه اورژانسی دریافت کند.
وی با تاکید بر اینکه کشورهای غربی، بودجه های سنگینی برای تولید و آزمایش واکسن کرونا اختصاص داده اند، خاطرنشان کرد: هر یک از واکسن ها باید مراحل ۱، ۲ و سه را طی کنند تا بتوانیم پس از طی این مراحل، واکسیناسیون ۷۰ درصدی یک جمعیت را داشته باشیم تا زنجیره انتقال متوقف شود.
وی با تاکید بر اینکه باید بدانیم با کدام استراتژی کدام مسیر را برای واکسینه کردن مردم در پیش می گیریم، بیان نمود: همینطور کشورهای دیگر نسل های جدیدی از تولید واکسن را در پیش گرفته اند که پیشرفت آنها شاید کند باشد ولی ظرفیت تولیدشان را بالا می رود؛ نسل های جدید واکسن ظرفیت تولید بالایی خواهند داشت که امیدواریم در سال ۲۰۲۱ به مرحله واکسینه سازی مردم برسند.
دیناروند در مورد واکسن روسی اظهار داشت: این نوع واکسن از ویروس کرونا استفاده می نماید اما یک مشکلی که دارد این است که مرحله سوم یعنی مرحله اثرگذاری را طی نکرده است.
وی با اشاره به اینکه در واقع روسیه دو واکسن دارد که هیچکدام فاز سه را طی نکرده اند، تصریح کرد: از سوی دیگر واکسن چینی هم فاز سه را طی نکرده و الان در شرایط فوریتی برای جمعیت خاصی استفاده می شود.
رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی اضافه کرد: وقتی یک واکسن فاز سه را طی نکرده باشد یعنی عوارض جانبی آن واکسن مورد بررسی قرار نگرفته که نباید از این مورد غافل شد.
دیناروند افزود: تولید واکسن هایی به روش های ژنتیکی جدید برپایه mRNA توسط شرکت روسی در پیش گرفته شده که این شرکت ظرفیت تولید دارویی ندارد اما با شرکت دیگری که ظرفیت تولید دارد ائتلاف کرده و با همکاری یکدیگر تحقیقات و تولید واکسن کرونا را در پیش گرفته اند.
وی با اشاره به اینکه اگور شاهین بعنوان برگزیده جایزه مصطفی در سال ۲۰۱۹ از محققان برجسته ای است که خوشبختانه حالا وارد فرایند تحقیقات تولید واکسن کرونا شده است و با چندین شرکت بنا دارد این واکسن را به نتیجه برساند.
وی تصریح کرد: اگور شاهین کسی بود که پس از دریافت جایزه مصطفی توانست به قهرمان توسعه واکسن در دنیا تبدیل گردد و این یک ارزش است. نتیجه کار اگورشاهین که تولید واکسن با همکاری چند شرکت است حالا مرحله سه را طی می کند که ارزش این کار بالا است.
دیناروند با تاکید بر اینکه تابحال تست های این واکسن مثبت بوده است، اظهار داشت: شاید این واکسن یکی از نخستین واکسن هایی باشد که با قیمت مناسب به بازار ارائه شود.
وی اظهار داشت: پیشبینی می نماییم و امیدوار هستیم که این واکسن در نیمه اکتبر تمام شود و نتایج آن در انتهای اکتبر تأییدیه بگیرد.
رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی اظهار داشت: تا آخر سال فرصت زیادی نداریم اما امیدواریم که این واکسن در دسترس قرار بگیرد.
وی در مورد واکسینه شدن افراد با این واکسن تصریح کرد: پیشبینی می نماییم ۵۰ الی ۶۰ درصد بتوانند با این واکسن، واکسینه شوند تا زنجیره انتقال کرونا کند شود.
دیناروند اظهار داشت: حالا به صورت میانگین روزی ۱۶۰ نفر با مبتلا شدن به بیماری کرونا جان خویش را از دست می دهند. این تعداد کم نیست اما چرا مرگ و میر این افراد تبدیل به یک عدد شده است و ما کماکان کرونا را جدی نمی گیریم.
رئیس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی جایزه مصطفی در مورد جهش های ویروس کرونا، تصریح کرد: جهش در کرونا در ماهیت ویروس تغییرات اساسی ایجاد نکرده اما در مقابل ویروس آنفلوآنزا جهش های جدی داشته است.
وی اضافه کرد: احتمال اینکه کرونا، چهره عوض کند و حتی تبدیل به یک شبه آنفلوآنزا شود کم است و شاید این اتفاق نیفتد.
دیناروند اظهار داشت: سازمان بهداشت جهانی اعلام نموده که می تواند دو میلیارد دوز واکسن را از سال ۲۰۲۱ به کشورهای ضعیف با قیمت مناسبی بفرستد.


منبع:

1399/06/30
23:34:55
5.0 / 5
1549
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
اسمارت کاور
smartcover.ir - مالکیت معنوی سایت اسمارت كاور متعلق به مالکین آن می باشد