با حضور معاون علمی و فناوری؛
9 طرح حوزه امنیت غذایی به معرض نمایش گذاشته شد
اسمارت کاور: 9 محصول حوزه امنیت غذایی به نتیجه رسیده توسط دانش بنیان ها در نمایشگاه فناوری و نوآوری i-hit به معرض نمایش گذاشته شد.
به گزارش اسمارت کاور به نقل از مهر، ۹ طرح حوزه امنیت غذایی در نمایشگاه فناوری و نوآوری i-hit مستقر در نمایشگاه بین المللی به نمایش در آمد. این محصولات که توسط دانش بنیان ها به تولید رسیده به کاهش ارزبری در این عرصه کمک به سزایی کرده اند.
این محصولات با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی آقامحمدی رییس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، کامبیز سوداگر رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نبی الله خون میرزایی رییس سازمان شیلات و علی صفر ماکنعلی رییس سازمان دامپزشکی رونمایی شدند.
تولید بز سانن و و مورسیا بوسیله شبیه سازی
در این مراسم از توانمندی یک شرکت دانش بنیان برای تولید ۲ هزار راس بز سانن و و مورسیا بوسیله شبیه سازی و دو رگه گیری و تولید جنین با روش IVF رونمایی گردید.
یکی از مشکلات موجود در صنعت دامپروری بخصوص در دام سبک کشور، پایین بودن توان ژنتیکی دام های بومی و بهـره اقتصادی این دام ها است کـه نگهداری آنها بصورت صنعتی را مقرون به صرفه نمی نماید. پس این مجموعه باتوجه به داشتن دانش فنی شبیه سـازی و امکان اسـتفاده از آن در تولید دام های دارای توان ژنتیکـی بالا بـه خصوص باتوجه به واردات دام های با توان ژنتیکی بالا از این دانش فنی به وجود آمده در زمینه اصلاح نژاد در دام بهره برده است.
با توجه به این که هم اکنون دراین زمینه دام زنده حاصل از زاد و ولد طبیعی به کشور وارد می شود عملا نمونه مشابه خارجی که حاصل از انتقال جنین شبیه سازی شده باشد وجود ندارد اما اساسا قیمت تمام شده دام حاصل از این فنآوری حداقل یک سوم، قیمت دام های وارداتی خواهـد بود.
روغـن کاملینا
یک شرکت دانش بنیان در این مراسم محصول روغـن کاملینـای تولیدی خودرا که برای اولین بار در کشور تولید شده است ارائه نمود. این محصول غیـر از مصـرف خوراکـی در زمینـه تولیـد سـوخت هـای زیسـتی و صنایـع آرایشـی و بهداشـتی کاربـرد فـراوان دارد.
کاملینا خواص بسیار زیادی دارد و از این جهت یک گیاه کاملا منحصر به فرد بشمار می رود همچون این خواص می توان به تغذیه، سلامت و بهداشت، صنعت سوخت، صنایع صمغ و انواع واکس ها و صنعت تغذیه طیور و ماهی اشاره نمود.
مکمل های دام و طیور
یک شرکت دیگر نیز با تولید ۵ مکمل، کنسانتره و افزودنی های خوراک دام و طیور و تولید توکسین بایندر، محرک رشد گیاهی و بلوس کلسیم در این رونمایی حضور داشت. صنعـت دام و طیور با گردش مالی سالانه بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان یکی از صنایع مهم در امنیت غذایی کشور است.
با توجه به وارداتی بودن بخش عمده ای از افزودنی های مورد استفاده در این صنعت شامل مکمل های ویتامینی، آنزیم ها، توکسین بایندر، محرک های رشد جایگزین آنتی بیوتیک، اسیدهای آمینه عبوری و غیره وارداتی است و ارزبری بالایی دارند. لذا، کوشش برای کاهش واردات می تواند در وضعیت تحریم سبب توسعه صنعت و اشتغالزایی شود.
احیای باغات کشور
مجموعه ای دیگر نیز از پایه های رویشی کشت بافتی ارقام گلابی، گیلاس، آلبالو، هلو، شلیل، زردآلو، آلو و بادام به احیای باغات در یک هزار هکتار اقدام نموده است. باغداری کشور از کمبود عملکرد و گسترش بیماریها به سبب نبود نهاده های ژنتیکی استاندارد و عملیات ضعیف و غیر علمی باغداری رنج می برد. یکی از راهکارهای اساسی برای تضمین سرمایه گذاری باغداری در کشور، فراهم کردن زمینه های تولید و عرضه نهال گواهی شده و ایجاد برندهای تجاری و شناسنامه دار در تولید نهال است. پایه و اساس ایجاد باغ های اقتصادی و تجاری استفاده از نهال سالم، اصیل و استاندارد با بهره برداری بهینه از منابع پایه آب، خاک و نیروی انسانی است. هم اکنون بیش از ۷۰ میلیون نهال در کشور تولید می شود که کمتر از ۵ درصد آن نهال رویشی است. امید است با بهره گیری از برنامه های ترویجی در بین مدت بیش از ۵۰ درصد نهال های تولیدی با پایه های رویشی جایگزین شود. پس پتانسیل تولید و کشت بیش از ۳۰ میلیون نهال با بهره گیری از روش های رویشی به ویژه کشت بافت در کشور وجود دارد.
اسفنج های پروژسترون
همچنین یک شرکت دانش بنیان نیز در این مراسم از محصول تولید اسفنج های پروژسترون برای هم زمان سازی فحلی دام خود رونمایی نمود. مدیریت نامناسب در گله های گوسفند و بز از نظر زمان بندی زایش ها وجود داشت که این امر موجب می شد در تمام سال بره یا بزغاله در گله باشد. پراکندگی زایش ها سایر عملیات مدیریتی مانند واکسیناسیون، پروار بندی و... را گرفتار اشکال کرده و مانع از راندمان کامل از پتانسیل گله می شد. علاوه بر آن وجود بره و بزغاله در تمام سال همراه مادر موجب افزایش فشار بر مراتع شده و تخریب آنها را افزایش می داد. با محاسبه مبتنی بر گزارش مرکز اصلاح نژاد کشور در خصوص ظرفیت حداقل مصرف سه میلیون قطعه در سال و قیمت هر قطعه محصول خارجی معادل ۲ دلار معادل پنجاه هزار تومان و سالیانه ۶ میلیون دلار ارز برای تامین این محصول از کشور خارج می شود.
آنزیم های صنایع غذایی یک شرکت دانش بنیان دیگر با تولید صنعتی آنزیم های صنایع غذایی در این رونمایی حضور داشت. در ایران آردهای داخلی گرفتار کمبود و ضعف در حوزه ویتامین ها، آنزیم ها و پروتئین ها است بدین جهت برای تهیه نان هایی باکیفیت مطلوب و همین طور نان های حجیم و نیمه حجیم نیاز به استفاده از بهبود دهنده ها داریم. هم اکنون تنها ۳۰ درصد گندم های تولیدی کشور دارای کیفیت خوب هستند، ۴۰ درصد متوسط و ۳۰ درصد آنها ضعیف است.
با توجه به سیاست کشور در حوزه خودکفایی در تولید محصول راهبردی گندم و همین طور کیفیت نامناسب گندم های ایران به سبب شرایط جوی، شرکت توسعه بن دا فرآور با هدف افزایش کیفیت محصولات آردی، کاهش دور ریز نان، جایگزینی مواد شیمیایی و سرطانزا در این محصولات، افزایش سلامت مصرف کننده و کاهش خروج ارز برای واردات آنزیم، تصمیم به تولید آنزیم های مورد استفاده در صنعت آرد و نان گرفت و این محصولات را تولید کرد. این محصولات با ۹۰ درصد دانش فنی داخلی به تولید رسیده است.
واکسنی برای درمان آبزیان
از سوی دیگر شرکت دانش بنیانی نیز در این مراسم از واکسن استرپتوکوکوزیس/ لاکتو کوکوزیس تولیدی خود رونمایی نمود. گسترش مزارع تولید آبزیان در سطح جامعه سبب بروز بیماریها شده است و بروز بیماریها به دو روش باید کنترل شود. با بهره گیری از روش های درمانی که عوارضی به دنبال خواهند داشت و جامعه و محیط زیست از آن متاثر خواهند شد، یا روش های پیشگیرانه ای مانند استفاده از واکسن ها که کمترین عوارض را دارند.
این مجموعه درصدد توسعه روش های پاک و پذیرفته شده بین المللی برای مبارزه با بیماریهای آبزیان است. به همین دلیل نیز با اتکا به دانش بومی مبادرت به تولید واکسن استرپتوکوکوزیس/ لاکتو کوکوزیس کرد. اگر جامعه مصرف پیش بینی شده از این واکسن را به طور کامل جذب نماید. معادل یک میلیون و هشتصد هزار دلار صرفه جویی ارزی به دنبال خواهد داشت.
کنترل بیولوژیک آفات گلخانه ای
شرکت دانش بنیانی هم به حوزه بومی سازی دانش فنی پرورش و تولید تجاری عوامل بیولوژیک مؤثر در کنترل آفات گلخانه ای در ایران ورود کرده است. از زمان شروع تحریم ها، این بازار برای تامین این مواد با خلاء روبرو شد. این مجموعه با درک این نیاز، به حوزه تولید عوامل بیولوژیک مؤثر در کنترل آفات گلخانه ای ورود کرد تا بتواند مانع خروج ۳ میلیون یورو ارز از کشور شود.
ایجاد اشتغال حداقل برای یک هزار نیروی تحصیل کرده بخش کشاورزی، خودکفایی کشور در حوزه تولید محصول سالم، بومی شدن دانش تولید محصول سالم در کشور، جلوگیری زیاد از مصرف آب و تولید محصول مبتنی بر دانش های نوین همچون مزایای استفاده از این محصول است.
واکسن اکتیمای مسری
شرکت دانش بنیان دیگری نیز در این مراسم با محصول واکسن اکتیمای مسری در این مراسم حضور یافت. بیماریهای عفونی و واگیردار دامی به لحاظ شدت خسارات اقتصادی یکی از موانع اصلی در تامین بهداشت و تولید فرآورده های دامی محسوب می شوند که عدم واکسیناسون سبب کاهش تولید دام شده که نقش اساسی در تجارت تولید دام و فرآورده های خام را دارد. وجود تیپ های مختلف از بیماریهای نشخوارکنندگان کوچک و سایر دام های حساس، شرکت ویرا واکسن را بر آن داشت تا با تولید واکسن های دامی نیاز کشور را تامین کند و از ارزبری های کلان دراین زمینه در کشور پیشگیری کند. واکسن اکتیما با سویه لوکال با بهره گیری از به روزترین تکنولوژی دنیا همراه با اپلیکاتور اختصاصی برای حفظ شرایط اسپتیک و ایجاد ایمنی بالاتر یکی از محصولات این شرکت است.
منبع: اسمارت كاور
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب